Ekonomi 'Moralinizi bozmayın siz işinize devam edin'

'Moralinizi bozmayın siz işinize devam edin'

Paylaş
'Moralinizi bozmayın siz işinize devam edin'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül iş dünyasına, “Bu tip şeyler her ülkede olmuştur. Siz moralinizi bozmayın. İşinize bakın” dedi

SU YOLUNU BULACAK

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Balyoz darpe planı iddialarıyla yaşanan gerilimi dindirmek amacıyla önceki gün Çankaya Köşkü’nde Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’la yaptığı toplantının ardından, sanayicilerle bir araya geldi. Gül, iş dünyasına “Siz işinize bakın, moralinizi bozmayın. Bu tip şeyler her ülkede olmuştur. Sonunda, su yolunu bulacak” diye seslendi.

GELECEĞİMİZ PARLAK

Abdullah Gül, önceki gün Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen zirveye atıf yaparak, işadamlarına şunları söyledi: “Türkiye’nin geleceği çok parlak. Bunu çok açık ve net görmek lazım. Dün de (önceki gün) açıkladık: Anayasa ve kanunlar ortada. Herşey kanunlar çerçevesinde. Meclisimiz çalışıyor. Siz işinize bakın. Türkiye’de güzel şeyler de oluyor. Bunları bu tür olaylarla gölgelemeyelim.”

Haberin Devamı

SANAYİCİLER RAHATSIZ

Türkiye’de ihracatın 100 milyar doların üzerine çıktığını, turizm gelirlerinin tırmandığı anlatan Gül, Türkiye’de sanayicilerin başarısız olması için bir neden olmadığını vurguladı. Toplantıda konuşan İvedik Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hasan Gültekin, Türkiye’de darbe olup olmadığına ya da AKP’nin kapatılıp kapatılmayacağına ilişkin spekülasyonların işadamlarını rahatsız ettiğini belirtti.

ÖNCELİĞİMİZ İŞSİZE İŞ BULMAK

Abdullah Gül, küçük ve orta boy işletmecilerin Türkiye’nin ‘orta direği’ olduğunu belirterek, “Sizlerle beraber olmamın nedeni, Türkiye’nin her yüküne el atanlara devletin desteğini göstermek” dedi. Türkiye’nin en büyük sorununun işsizlik olduğuna dikkat çeken Gül, “Yüzde 13’lük işsizlik var. Önceliğimiz işsizlere iş bulmak” diye konuştu. İşsize iş bulmanın yolunun özel sektörden geçtiğini vurgulayan Gül, bir ülkenin en büyük zenginliğinin o ülkenin girişimcisi olduğunu dile getirdi.