Siyaset Moskova Büyükelçisi, Rus Türkologlara 15 Temmuz’u anlattı
Paylaş
Moskova Büyükelçisi, Rus Türkologlara 15 Temmuz’u anlattı

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, Rusya’daki Türkologlara 15 Temmuz darbe girişimini ve Fetullahçı Terör Örgütü’nü (FETÖ) anlattı

Moskova’daki Çağdaş Türkiye Araştırmalar Merkezinde Rus Türkologlarla bir araya gelen Diriöz, Türk halkının 15 Temmuz’da demokrasiye sahip çıktığını söyledi. Darbe girişiminin, kendisini "kainatın imamı" diye tanıtan bir şahsın müritlerince gerçekleştirildiğini hatırlatan Diriöz, 250 kişinin şehit olmasına neden olan girişimin terörist bir eylem olduğunu vurguladı.

'BU SINAVI GEÇTİĞİMİZ İÇİN GURURLUYUZ'


Diriöz, darbecilerin çok sayıda devlet kurumunu bombaladığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişiminde bulunduğunu hatırlatarak, "Bu bir bakıma devlet ve demokrasi için sınavdı. Biz bu sınavı geçtiğimiz için gururluyuz." dedi. Her siyasi görüş ve kesimden Türk halkının özveriyle darbeye karşı koyduğunu, tankların önüne çıktığını ifade eden Diriöz, halkın tarihi bir dayanışma örneği gösterdiğini bildirdi.

Diriöz, FETÖ mensuplarının devletin çeşitli kadrolarına sızdığını, belirli hiyerarşi içerisinde sinsice planlar yaptığını, örgütün amacına ulaşmak için her türlü yasa dışı yola başvurduğunu kaydetti.

'MÜCADELELER DEMOKRASİ İÇİNDE YÜRÜTÜLÜYOR'


Türkiye’nin sadece FETÖ ile değil, DEAŞ, PKK ve bunların türevi terör örgütleriyle de sürekli mücadele halinde olduğunu belirten Diriöz, bu mücadelenin demokrasi içerisinde yürütüldüğünü söyledi. Diriöz, darbe girişimi sonrasında Rusya yönetimi tarafından verilen desteğin Türkiye’de takdirle karşılandığını vurguladı.

Haberin Devamı