Dünya 'Moskova, İskender füze sistemi için NATO'ya hesap vermeyecek' iddiası

'Moskova, İskender füze sistemi için NATO'ya hesap vermeyecek' iddiası

Paylaş
'Moskova, İskender füze sistemi için NATO'ya hesap vermeyecek' iddiası

Rusya Dışişleri Bakanlığı Avrupa İşbirliği Dairesi Başkanı Andrey Kelin, Moskova'nın Kaliningrad'a konuşlandırılan İskender füze savunma sistemi hakkında NATO'ya hesap vermeyeceğini söyledi

Alman Der Spiegel dergisi, Brüksel'in Rusya-NATO Konseyi'nde Kaliningrad'daki İskender füze sistemleriyle ilgili açıklama beklediğini yazmıştı.
Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan Kelin, "Hiçbir açıklama yapılmayacak, böyle bir şey söz konusu değil" dedi.

'İKİ TARAFI DA RAHATSIZ EDEN KONULARI GÖRÜŞECEĞİZ'

Sputnik'te yer alan habere göre görüşmede iki tarafı da rahatsız eden konuların masaya yatırılacağını belirten Kelin, "Rusya olarak Batı'da, başta Balkan ülkelerindeki konuşmalardan rahatsızız. NATO ise Rusya'nın Zapad, Kavkaz tatbikatları ve Kırım'daki tatbikatlarından rahatsız. Görüşmemizde konu şeffaflık, fikir paylaşımı ve var olan endişelerin giderilmesi olacaktır" diye ifade etti.

Kelin, görüşmenin daimi temsilciler ve büyükelçiler düzeyinde gerçekleşeceğini kaydetti.



FÜZELER 2016 EKİM AYINDA YERLEŞTİRİLDİ

Rusya'nın, Polonya ve Litvanya arasındaki Rusya ile kara bağlantısı olmayan Kaliningrad kentine nükleer başlık takılabilen İskender füzeleri yerleştirdiği açıklanmış, Rusya Savunma Bakanlığı, füzelerin Kaliningrad'a tatbikat için gönderildiğini duyurmuştu. Bakanlık Sözcüsü, füzelerin Rus ordusunun askeri eğitiminin bir parçası olarak yerleştirildiğini söyledi.

İskender füzesi 740 kilometre menzile sahip.

Haberin Devamı