Dünya Mossad reklamını yaptı

Mossad reklamını yaptı

Paylaş
Mossad reklamını yaptı

Mahmud el Mabhuh'u, İsrail gizli servisi MOSSAD ajanları tarafından öldürülmüştü.Uluslararası bir istihbarat uzmanı“MOSSAD, reklam için bile bile görüntülendi” dedi

TURİST SÜSÜ VERDİ

Filistin’deki Hamas’ın kurucularından Mahmud El Mabhuh, 20 Ocak’ta Dubai’de kaldığı otel odasında ölü bulunmuştu. Hamas Mabhuh’u, İsrail gizli servisi MOSSAD’ın öldürdüğünü iddia etmişti. Dubai Emniyeti, önceki gün Mabhuh’u 11 kişilik bir ölüm timinin öldürdüğünü açıklamıştı. Takma sakal ve peruk takıp, tenisçi kıyafeti giyen suikastçiler kendilerine turist süsü vererek Mabhuh’un kaldığı El Bustan Rotana Otel’de oda kiralamıştı.

4 KİŞİLİK İNFAZ TİMİ

Olay sabahı Mabhuh’un otelden ayrılmasının ardından 4 kişilik infaz ekibi elektronik bir cihazla kapıyı açıp, Mabhuh’un odasına girmişti.timi, saat 20.24’te odasına dönen Mabhuh’u öldürmüştü. Kameralar, suikast timinin cinayetten 22 dakika sonra Mabhuh’un odasından çıkışını da görüntülemişti.

KAMERALAR KAYDETTİ

11 kişilik infaz timi, Mabhuh’u odasında öldürdükten sonra Dubai’yi terk etmişti. İsrail basını suikast timinin otelin güvenlik kameralarına yakalanmasına “İstihbarat çalışması üst düzeydi. Her şey saat gibi işledi. Ne yazık ki güvenlik kameraları da saat gibi işledi” diye alay etti. Uluslararası bir istihbarat uzmanı ise, MOSSAD’ın dünyada ses getireceğini bildiği bu suikast ile reklamını yaptığını iddia etti.

ŞOV YAPTI VE GİTTİ

Uzmana göre MOSSAD gibi bir istihbarat servisinin, Dubai’nin en lüks otelindeki güvenlik kameralarını hesaba katmamış olması imkansız. Suikast timi, aksine otele girdikleri ilk dakikadan itibaren attıkları her adımı kameraların görüntülemesini istedi. MOSSAD, 19 saat içinde tamamladığı operasyondan geriye, reklam kampanyasının en önemli malzemesi olan kamera kayıtlarını bıraktı. MOSSAD, böylece bir kez daha dünyaya şov yaptı.

İSRAİL VATANDAŞLARININ HAYATINI TEHLİKEYE ATTI

İsrail gizli servisi MOSSAD ajanlarından oluşan 11 kişilik suikast timinin, İngiltere, Fransa, İrlanda ve Almanya’ya ait sahte pasaportlarda gerçek kişilerin adını kullandığı ortaya çıktı. Bu pasaportlardan 7’si de İsrail vatandaşlarına ait. İsrail basını topa tuttuğu MOSSAD’ı, vatandaşlarının hayatını tehlikeye atmakla suçladı. Gazeteler, pasaport standalının ardından MOSSAD’ı sorumsuzluk ve beceriksizlikle suçladı.

MOSSAD’IN MEŞAL FİYASKOSU

Tartışmalar, MOSSAD’ın geçmişteki casusluk skandallarını tekrar gündeme getirdi. MOSSAD ajanları, 1997’de Kanadalı ajan kılığında giriş yaptıkları Ürdün’de, Hamas lideri Halid Meşal’e zehir enjekte etmişti. Ancak ajanlar kaçmaya çalışırken yakalanmıştı. Ürdün Kralı Abdullah ve dönemin Amerika Başkanı Bill Clinton’ın aracılığıyla İsrail, Meşal’e panzehir göndermek zorunda kalmıştı. İsrail, Ürdün’de tutuklanan iki casususunun serbest bırakılması karşılığında, Hamas’ın dini lideri Şeyh Ahmed Yasin’i cezaevinden salıvermişti.

SİNEMAYA İLHAM VERMİŞ

MOSSAD’ın, Halid Meşal’e yönelik başarısız suikast girişiminin yıllar sonra “Duet Berlin” isimli romana konu edildiği söylenmişti. Daily Telegraph gazetesi de ünlü yönetmen Steven Spielberg’in gerçek bir hikayeden yola çıkarak çektiği ‘Münih’ filminde MOSSAD’ın suikast timlerinden bahsedildiğini hatırlattı. Münih filminde, 1972 Münih Olimpiyat Oyunları sırasında İsrail ekibini hedef alan saldırının sorumlusu Filistinlilerin peşine düşen MOSSAD ajanlarının hikayesi anlatılıyor.

2

Haberin Devamı