Dünya MOSSAD suikastlere başladı

MOSSAD suikastlere başladı

Paylaş
MOSSAD suikastlere başladı

İngiliz Times gazetesi, İsrail gizli servisinin Ortadoğu ülkelerinde yeni bir suikast kampanyası başlattığını iddia etti

Hedef: Ortadoğu

İsrail gizli servisi MOSSAD’ın, Filistinli Hamas ve Lübnan’daki Hizbullah örgütü ile İran Devrim Muhafızları’nın İsrail’e karşı işbirliği yapmasını önlemek için Ortadoğu ülkelerinde yeni bir “suikast kampanyası” başlattığı iddia edildi.

İngiliz Times gazetesinin haberine göre, Hamas, Hizbullah ve Devrim Muhafızları gruplarının koordinasyonunu engellemek isteyen MOSSAD, yeni suikast operasyonuna geçen Aralık ayında başladı.

Gazete tek tek açıkladı

Aralıkta Suriye’nin başkenti Şam’da İranlı yetkililerle Hamas üyelerini taşıyan bir otobüs patlatıldı. Suriye, 3 kişinin öldüğü olayın, “turist otobüsünün” lastiğinin patlamasıyla meydana gelen bir kaza olduğunu açıklasa da, fotoğraflar otobüsün büyük hasar aldığını gösteriyordu.

Bundan birkaç hafta sonra da Hamas ile Hizbullah’ın Beyrut’ta yaptığı bir toplantıya saldırı düzenlendi; kayıplar gizli tutuldu. Son olarak da Hamas’ın liderlerinden Mahmud el Mabhuh’un geçen ay Dubai’de öldürüldü.

‘Tanrıya şükür çalışıyorlar’

Mabhuh’un otel odasında bir kadın tarafından zehirlenerek öldürüldüğü düşünülüyor. İsrail İçişleri Bakanı Eli Yişai, MOSSAD’ın Dubai’deki cinayetle bağlantısı olup olmadığı şeklindeki bir soruyu yanıtlarken gülümseyerek, “Tanrı’ya şükür bütün güvenlik servislerimiz İsrail’in güvenliğini sağlamak için büyük çaba sarf ediyor” demişti

Haberin Devamı