Dünya MOSSAD'ı korkutan Türk

MOSSAD'ı korkutan Türk

Paylaş
MOSSAD'ı korkutan Türk

İsrail gazetesi Haaretz, İsrail istihbaratı MOSSAD'ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın atanmasından kaygı duyduğunu ileri sürdü

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) başına meslek yaşamına astsubaylıktan başlayan 42 yaşındaki Hakan Fidan atanmıştı. Hakan Fidan’ın MİT Müsteşarlığı’na getirilmesi İsrail basınının da dikkatini çekti.

Haberin Devamı

İsrail’in önde gelen gazetelerinden Haaretz, İsrail savunma kuruluşlarının ve özellikle istihbarat örgütü MOSSAD’ın Dış İlişkiler bölümünün, Hakan Fidan’ın MİT’in başına atanmasından kaygı duyduğunu öne sürdü.

‘Kasti değişimi temsil ediyor’

Gazetenin savunma ve askeri konularda uzman yazarı Amir Oren’in imzasını taşıyan haberde, İsrail güvenlik çevrelerinin, Gazze’ye gemilerle yardım operasyonunun, Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından birlikte planlandığına ve ilişkilerdeki kasti değişimi temsil ettiğine inandıkları belirtildi.

‘Şüphe var ancak delil yok’

Ancak Haaretz, Hakan Fidan’ın yardım operasyonunun içinde yer aldığı veya yardım gemilerinin organizasyonunu yapan İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile bağlantısı olduğuna dair somut bir bilginin bulunmadığını da vurguladı.

Haberin Devamı

MOSSAD yetkilileri ile yerel siyasigüvenlik kuruluşlarının yetkilileri arasında yapılan toplantılarda, Hakan Fidan’ın daha önce Başbakanlık’ta Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptığı ve Türkiye’nin İran ile bağlarının güçlendirilmesinde merkezi rol oynadığının vurgulandığı belirtildi.

İlişkilere sınır

Haaretz’e göre Hakan Fidan’ın atanmasına yönelik İsrail istihbarat ve güvenlik yetkililerinin kaygıları iki olası sonuç doğuracak.

Birincisi, iki ülke arasındaki istihbarat değişimi zarar görürken, ikincisi İsrail, kendisine düşman ülke veya örgütlerin eline geçebileceği kaygısıyla Türkiye’ye bilgi aktarımını sınırlandıracak.