Türkiye (Son Dakika) Motoruna kuş çarpan THY uçağı Kayseri'ye acil iniş yaptı

Motoruna kuş çarpan THY uçağı Kayseri'ye acil iniş yaptı

Paylaş
Motoruna kuş çarpan THY uçağı Kayseri'ye acil iniş yaptı

İstanbul'a gitmek üzere 137 yolcusuyla Kayseri’den havalandıktan bir süre sonra motoruna kuş çarpan THY uçağı tekrar Kayseri'ye acil iniş yaptı

Sabah saatlerinde Kayseri Erkilet Havaalanı’ndan İstanbul Atatürk Havalimanı’na gitmek üzere kalkış yapan TK 2011 sefer sayılı THY yolcu uçağının motoruna bir süre sonra kuş çarptı.

Çarpmanın etkisiyle teknik arıza oluşan uçağın kaptanı, Erkilet Havaalanı’na yeniden dönme kararı aldı.


UÇAK UÇUŞA UYGUN BULUNMADI


Güvenli bir şekilde gerçekleşen inişin ardından uçakta incelemelerde bulunan teknisyenler, uçağın uçuşa uygun olmadığını belirledi.

Uçak, bakıma alınırken, yolculara bilet iadesi ve değişimi ya da uçağın hazırlanmasına kadar konaklama dahil tüm masraflarının karşılanması imkanı sağlandı.


EDİP AKBAYRAM MHP'Lİ BAŞBUĞ PINARBAŞI DA UÇAKTAYDI


Bu arada, geri dönen İstanbul uçağının yolcuları arasında Edip Akbayram ve MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Başbuğ Pınarbaşı´nın da olduğu belirtildi.

Pınarbaşı, "Dün partimizin Sivas il kongresine katıldım. Orada divan başkanı olarak görev aldım. Ardından memleketim Kayseri´ye geldim. Annem Umre´den gelmişti, ziyaret ettim. İstanbul´a gitmek için de sabah havaalanına geldim ve ardından işlemlerimizi yaptıktan sonra uçağa bindim. Havalandıktan kısa süre sonra uçak geri indi. O an içerde bir panik yaşandı. Bir panik havası esti. Uçakta sanatçı Edip Akbayram da vardı. Uçağın yere inmesiyle de yaşanan kısa süreli endişe bitti" dedi.

Haberin Devamı