Spor Mourinho'dan 'doping' iması

Mourinho'dan 'doping' iması

Paylaş
Mourinho'dan 'doping' iması

İnter Teknik Direktörü Jose Mourinho, Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri CSKA Moskova'yı değerlendirirken, dopingden söz etti

Mourinho, basın toplantısında, "Rakibin buraya gelirken geçtiği yolda biraz muğlak bir şey var. Bu şeyden bahsetmek istemiyorum. Ancak bu saygımızı hak eden iyi bir takım olmalarını engellemiyor" dedi.

Kendisine "muğlak şey"in ne olduğu sorulan Mourinho, "Doping kontrolüne giden iki oyuncu varsa ve müsabakalarda kullanılmasına izin verilmeyen bir madde bulunuyorsa durum muğlaktır" diye konuştu.

CSKA Moskovalı oyuncular Sergey İgnaşeviç ve Alexey Berezutski’den alınan numunelerde, Aralık ayında izinsiz maddeye rastlanmış, bu futbolculara 1’er maç oynamama, kulübe ise 25 bin Euro para cezası verilmişti.

CSKA yetkilileri, kulübün doktorunun, futbolcuların kullandığı ve bildirilmesi zorunlu olan ilaçları yetkililere bildirmeyi unuttuğunu açıklamıştı.

UEFA’nın kurallarına göre, özel madde kapsamındaki uyarıcıları kullanan sporcular, maksimum 1 yıl men cezası alıyor. İgnaşeviç ve Berezutski’nin kullandığı maddeler, özel madde kapsamı dışındaki uyarıcılar arasında sayıldığı için futbolculara sadece 1 maç oynamama cezası verilmişti.

Haberin Devamı