Spor Mourinho'nun beklediği gün geldi

Mourinho'nun beklediği gün geldi

Paylaş
Mourinho'nun beklediği gün geldi

Şampiyonlar Ligi 2. turu ilk maçında yarın İnter, San Siro'da Chelsea takımını misafir edecek

Jose Mourinho, 2004-2007 yılları arasında Chelsea’de teknik direktörlük yaptıktan sonra İnter takımının başına geçmişti. Chelsea, Mourinho döneminde 2’si Premier Lig şampiyonluğu (2005-2006) toplam 6 kupa kazandı.

Chelsea son lig maçında Wolverhampton Wanderers karşısında 2-0 kazanmış, İnter de Sampdoria ile 0-0 berabere kalmıştı. İki takım da liglerinde lider durumda bulunuyor.

İnter, Şampiyonlar Ligi’ni, eski adı Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası iken 1964 ve 1965’te kazandı. Chelsea bu kupayı hiç kazanamadı, bir kez 2008’de final oynadı.

MOURİNHO, CHELSEA'YE LAF ATMIŞTI

Sampdoria maçında hakeme yaptığı hareketler nedeniyle 3 maç ceza alan Mourinho, daha önceki açıklamasında eski takımı Chelsea’nin "hala kendisinin taktikleriyle oynadığını" söylemişti.

ANCELOTTİ YENİDEN SAN SİRO'DA

Chelsea’nin İtalyan Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, İnter taraftarları dışındaki İtalyanların bu turda Chelsea’yi destekleyeceğini düşünüyor.

Şampiyonlar Ligi’ni Milan’da hem oyuncu hem de teknik direktör olarak kazanan Ancelotti, San Siro’ya dönecek olmaktan memnun olduğunu ve İtalyan seyircilerin yanlarında olacağını sandığını belirtti.

EKSİKLER VE OLASI 11'LER

Chelsea’nin kalecisi Petr Cech ve İnter’in kalecisi Julio Cesar, dünyanın en iyi kalecileri arasında gösteriliyor.

İnter kalecisi Julio Cesar’ın dün gece trafik kazası geçirdiği, durumunun ciddi olmadığı ancak yüzünden ve vücudunda hafif yaralar bulunduğu bildirildi.

İki takımda da eksikler bulunuyor. İnter’de Cristian Chivu ve Davide Santon, Chelsea’de de Ashley Cole sakat. Chelsea’da hastalıktan kurtulan Lampard’ın da oynayacağı belirtiliyor.

İnter: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti, Stankoviç, Cambiasso, Muntari, Sneijder, Milito, Eto’o.
Chelsea: Petr Cech, Ivanovic, Terry, Carvalho, Zhirkov, Mikel, Ballack, Lampard, Malouda, Didier Drogba, Nicolas Anelka.

MAÇLA İLGİLİ NOTLAR

İnter ile Chelsea, daha önce Avrupa kupalarında karşılaşmadı. İnter, İngiliz takımlarıyla yaptığı son 4 maçta gol atamadı ve son 5 maçı kazanamadı.

Chelsea, İtalyan takımlarıyla yaptığı son 10 maçın 2’sini kaybetti. Chelsea’den Drogba, son 10 Şampiyonlar Ligi maçında 8 gol attı. Karşılaşmanın rövanşı 16 Mart’ta Londra’da oynanacak.

Haberin Devamı