Spor Moussa Sow'dan Fenerbahçe için büyük feda: 10 milyon TL

Moussa Sow'dan Fenerbahçe için büyük feda: 10 milyon TL

Paylaş
Moussa Sow'dan Fenerbahçe için büyük feda: 10 milyon TL

Genel sekreter Mahmut Uslu, Moussa Sow’un Fenerbahçe’ye gelebilmek için Al Ahli’deki üç aylık alacağından vazgeçip, maaşında yarı yarıya indirime gittiğini söyledi. Senegalli’ye bu feda, 10 milyon TL’ye patladı.

Fenerbahçe taraftarlarını transfer döneminde en çok sevindiren gelişmelerin başında, Moussa Sow’un geri dönmesi vardı. Sarı-Lacivertliler, eski yıldızını 1 yıllığına kiraladı. Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, 30 yaşındaki golcünün dönebilmek için büyük fedakarlıklar yaptığını söyledi.

Fanatik'ten Yusuf Dursun'un haberine göre Uslu, “Sow, oradaki 3 aylık alacağından vazgeçti. Bizle de para konuşmadı, ‘ne verirseniz razıyım’ dedi. Burada, orada kazandığının yarısını kazanacak” ifadelerini kullandı.

EN MUTLU GÜNLERİ

Moussa Sow, Al Ahli’de 4 milyon Euro alıyordu. Sarı-Lacivertliler, kendisine 2 milyon Euro ödeyecek. Maaşında 2 milyon Euro kayıp yaşayacak olan yıldız futbolcunun Al Ahli’de bıraktığı 3 aylık maaşı ise yaklaşık 1 milyon Euro’ydu.

Sow’un Fenerbahçe’ye imza atmasının faturası 3 milyon Euro (10 milyon TL) oldu. 30 yaşındaki forvetin maddi anlamda kaybı büyük olsa da Fenerbahçe’ye döndüğü için hayatının en mutlu dönemlerinden birini yaşıyor.

LİSANS PANİĞİ

Fenerbahçeli taraftarlar, transfer döneminin bitmesinin ardından dün sabah saatlerinde Türkiye Futbol Federasyonu’nun sitesine girdi. Ancak burada yapılan aramalarda, Moussa Sow’un lisansının çıkmadığı görüldü. Bu olay taraftarlar arasında büyük panik yaşanmasına neden oldu. Ancak kısa süre sonra Sow’un bilgileri, TFF’nin sitesinde yer aldı.

Taraftarlar da derin bir oh çekti. Fenerbahçe’nin gerekli evrakları önceki gün öğle saatlerinde gönderdiği, gecikmenin TFF’nin sisteminden kaynaklandığı kaydedildi.

Haberin Devamı