Bilim - Teknoloji Mozilla fena sızdırdı!
Paylaş
Mozilla fena sızdırdı!

Firefox'un mucidi Mozilla'nın başı, büyük bir veri sızıntıyla derde girdi!

Site yöneticilerine göre Mozilla'nın geliştiricilere özel internet sitesi, yaklaşık bir ay süredir kullanıcıların e-mail adreslerini ve şifrelerini sızdırıyor.

76.000 Mozilla Development Network (MDN) kullanıcısının e-mail adresi ve 4.000 kriptolu şifrenin açık edildiği Mozilla tarafından bildirildi. Yine Mozilla'nın dediğine göre, sunucuda kötü niyetli bir aktivite saptanmadı, fakat bu verilerin erişilmediği anlamına gelmiyor.

Bir geliştirici, 10 gün önce MDN veri tabanındaki temizleme işlevinin çalışmadığını keşfetmişti. 23 Haziran'da başlayan sızıntı, bir ay boyunca devam etti. Bundan haberdar olunur olunmaz, daha fazla bilgi sızdırmamak amacıyla veritabanının bilgi döküm dosyası silindi.

Açığa çıkarılan şifreler, kriptolu olduğu için asıl hallerine geri getirilmeleri kolay değil. Şifreler orijinal hallerine dönüştürülseler bile, Mozilla'nın verdiği bilgiye göre şu anda tek başlarına MDN sitesine giriş yapmak için yeterli değiller.

MDN şifresini diğer sitelerde kullanan kullanıcıların, bu şifreleri değiştirmeleri tavsiye ediliyor. Mozilla, sitedeki bu hata yüzünden çok üzgün olduğunu belirtirken, böyle bir durumun tekrarlanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını iletiyor.

Resimlerle: Dev tarayıcı testi: İnternetin en hızlısı kim?

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı