Dünya 'Mr. NO'nun kemiklerini ailesi çaldı'

'Mr. NO'nun kemiklerini ailesi çaldı'

Paylaş
'Mr. NO'nun kemiklerini ailesi çaldı'

KKTC'de yayınlanan Afrika Gazetesi manşetinde Papadopulos'un kemiklerini eşi Fotini'nin mezarından çalıp Fransa'ya götürdüğünü iddia etti

Annan planı referandumundan ‘Hayır’ çıkmasında etkin olduğu için ‘Mr. No’ ünvanını kazanan Güney Kıbrıs Rum yönetimi eski liderlerinden Tasos Papadopulos 12 Aralık 2008’de ölmüştü. Papadopulos’un naaaşı ölüm yıldönümünden 1 gün önce 11 Aralık’ta Güney Lefkoşa’daki mezarından çalınmıştı.

'PARİS'E GÖMDÜ'

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yayınlanan Afrika gazetesi, Papadopulos’un naaşının çalınmasıyla ilgili “Paris’e gömülmüş” başlığıyla bir iddia ortaya attı. Gazete manşetinde Rum lider Papadopulos’un kemiklerini eşi Fotini’nin özel bir uçakla Fransa’ya kaçırarak Paris’te gömdüğünü iddia etti.

ÇİFTLİKTE 5 SAAT ARAMA YAPILDI

İddia Rum tarafını ayağa kaldırdı. Naaşın ailesi tarafından çiftlikte ya da Başpiskoposluğa bağlı bir kilisede saklandığı ihbarını alan Rum polisi harekete geçti. Polis önceki gün Papadopulos’un yazlık evinin bulunduğu Strakka Çiftliği’nde 5 saat arama yaptı.

KİLİSELER DE ARANDI

100 polis de kiliseleri didik didik aradı. Fransa’da yaşamak istediği için kemikleri kaçırdığı iddia edilen Fotini Papadopulos “Fransa’ya bir iş için gittim. Bu suçlama bizi derinden sarstı” dedi. Papadopulos’un vasiyetinde Kıbrıs’ta Türk işgali bitene kadar Paris’e gömülmek istediği ileri sürülüyor.

BİR BAŞKA İDDİA

Yunan ve Rum gazetelerinde yeralan iddialara göre ise yıllar önce Sırp işadamı Petrac Corceviç’in 300 bin Kıbrıs lirası, yanlışlıkla Papadopulos’un kurduğu şirketlere gönderilmişti. Sırp işadamı, Papadopulos’a açtığı davayı kaybetmişti. Corceviç’in Papadopulos’un ailesinden fidye istemek için kemiklerini çaldığı ileri sürüldü. Petrac Corceviç gözaltına alındı.

2

Haberin Devamı