Bilim - Teknoloji MS önce kovdu sonra sevdi
Paylaş
MS önce kovdu sonra sevdi

Yüzlerce işçiyi kapının önüne koymaya hazırlanan Microsoft, onları bakın neyle teseli etti!

Dev firmalarda işten çıkartma, hele hele uzak doğu bölgesinde, artık klasikleşmiş bir durum. Her yıl farklı teknoloji devleri, toplu işten çıkarma yapıyor ve binlerce insan işsiz kalıyor. Özellikle Apple ile anılır olan bu haberlere, bu sefer Microsoft da eklendi.

Öyle görünüyor ki firma, Çin'de Lumia akıllı telefon üretiminde çalışan 4.700 işçisiyle yollarını ayıracak. Direk olarak firma tarafından yapılan açıklamaya göre, işten çıkarmalar önümüzdeki birkaç ay içerisinde tamamlanacak. Fakat işin ilginç kısmı, Microsoft'un işten çıkardığı işçilerine Nokia 630 akıllı telefon hediye etmesi oldu. Bir anlamda kendileri ile küs kalmamak istediğini gösteren Microsoft, her gün işine son verilen 300 işçiye Lumia 630 telefon vereceği beyan etti.

Pek tabii Microsoft'un Nokia'nın cihaz ve servisler bölümünü satın almasından sonra, böyle bir işten çıkarma senaryosu kaçınılmazdı. Çin'de meydana gelen bu 4.700 kişilik işten çıkarma, Microsoft'un dünya genelindeki şirketlerinde yapacağı 18.000 kişilik çıkartmanın sadece bir parçası olduğuna da değinmek lazım. Çinli işçilerse şimdiden Microsoft'un işten çıkarma planlarına karşı protestoya başladılar bile. Yani firmanın hediye ettiği telefonun pek de bir manası olacak gibi gözükmüyor.

Resimlerle: Microsoft tarihinden 14 donanım

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı