Gündem Muammer Güler'e Erdoğan-Başbuğ onayı

Muammer Güler'e Erdoğan-Başbuğ onayı

Paylaş
Muammer Güler'e Erdoğan-Başbuğ onayı

İstanbul Valisi Güler yeni kurulan Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'na getirildi

Yeni kurulan Kamu Güvenliği Müsteşarlığı’na getirileceği bir süredir konuşulan İstanbul Valisi Muammer Güler, sonunda bu makam için görevlendirildi. Muammer Güler’in, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’un üzerinde uzlaştığı isim olduğu kaydedildi.

* Kapatılan DTP’nin genel başkanı Ahmet Türk’e yumruk atılması, emniyet müdüründen sonra valiyi de yedi. Hükümetin önem verdiği isimlerden Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Mersin’e yollanırken, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun’a atandı.

* Siirt’te yaşanan çocuk tacizi olaylarında etkisiz kaldığı öne sürülen Vali Necati Şentürk Yozgat’a kaydırıldı.  Diyarbakır’a atanan Vali Mustafa Toprak, kendisinden önceki valiler Efkan Ala ve Hüseyin Avni Mutlu gibi ılımlı bir isim olarak tanımlanıyor.

* Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne getirilen Ercan Topaca için “Hükümetin genel seçimleri kazanmasında önemli payı olan Köy-Des projelerini başarıyla bitirmesinin karşılığını Kocaeli Valiliği’ne atandı” deniliyor.

* İstanbul Belediyesi’nde AK Parti döneminde Teftiş Kurulu Başkanlığı’na getirilen Süleyman Kahraman da, Erdoğan’ın talimatıyla Karaman Valisi oldu.

* Eski Diyarbakır Vali Yardımcısı, Tarım Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Vahdettin Özkan’ın da Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in desteğiyle Şırnak’a vali olduğu konuşuluyor.