Gündem Mücevher hırsızlarına şok

Mücevher hırsızlarına şok

Paylaş
Mücevher hırsızlarına şok

Villaya giren hırsızlar 1 milyon dolar değerindeki mücevherleri çalmaya kalktı. Ancak hırsızları villa çıkışında bir sürpriz bekliyordu

İstanbul'da Rumeli Hisarı'nda N.D.'e ait villaya girmek isteyen hırsızlar alarm sistemini etkisiz hale getirmek istedi. Bunun için alarmı kıran hırsızlar sinyalin polis merkezine gittiğinden habersiz villaya girdi.

Haberin Devamı

Sezgin K. ve Yusuf K. evde bulunan 1 milyon dolar değerindeki mücevherleri çalıp villadan çıktı. Olay yerinden kaçmaya çalışan hırsızları dışarıda bir sürpriz bekliyordu. Alarm sinyalini alan polisler villanın çevresinde önlem almışlardı.

BİRİ DUVARDA, BİRİ AĞACIN TEPESİNDE YAKALANDI

Hırsızlar kaçmaya çalışırken, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, önce Sezgin K. 'yı villanın duvarında daha sonra Yusuf K.'yı da bahçedeki bir ağacın tepesinde yakaladı. Yakalanan hırsızlık zanlıları gözaltına alınarak Asayiş Büro Amirliği'ne getirildi. Çalınan mücevherler burada sahiplerine teslim edildi.

Yaklaşık değerinin 1 milyon dolar olduğu öğrenilen mücevherlerin içinde çok değerli parçaların olduğu bildirildi. Hırsızlık sırasında villa sahiplerinin tiyatroda olduğu ve villada kimsenin bulunmadığı öğrenilirken, olayı öğrenen Nur Dürüst ve babası İsmail Kalkavan polis merkezine geldi.

Haberin Devamı

HIRSIZLARDAN BİRİ CEZAEVİ FİRARİSİ ÇIKTI

Sarıyer Asayiş Büro Amirliğinde yapılan incelemelerde zanlıların çok sayıda suçtan sabıkasının bulunduğu tespit edildi. Sezgin K'nın 2001 yılında, Urfi Çetinkaya'nın suç ortağı Hamza Kılıç'ı öldürdüğü ve bu nedenle Ankara Şaşmazlar Cezaevi'nde yattığı ve buradan da 4 ay önce firar ettiği öğrenildi.

Şüphelinin üzerinden sahte kimlik belgesi çıktığı öne sürülürken, çeşitli suçlardan sabıkası buluğu belirtildi. Polis olayla ilgili soruşturma açarken, şüphelilerin sorgusu sürüyor.