Gündem Mucize!

Mucize!

Paylaş
Mucize!

Şanlıurfa'da yaşanan kazada, çamurlukla lastik arasına sıkışan yolcu uzun uğraşlar sonucu çıkarıldı

Şanlıurfa'da, İran plakalı yolcu otobüsü, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Taklalar atarak fıstık tarlasına uçan otobüsün hurdaya döndüğü ve can pazarının yaşandığı kazada 5 kişi yaşamını yitirirken, 4’ü çocuk 50 kişi ise yaralandı.

Otobüsteki yolculardan biri aracın lastiği ile çamurluk boşluğu arasında sıkıştı. Araçta sıkışan diğer yaralılarla birlikte, o da uzun bir uğraştan sonra kurtarılabildi.

Kaza, saat 03.30 sıralarında Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun 22'nci kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre, İran’ın Erdebil eyaletinde yaşayan Şii kökenli 50 İranlı, Suriye’nin başkenti Şam’da bulunan Hz. Zeynep türbesine gitmek üzere yola çıktı. Türkiye’ye giriş yapan ve Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye gitmek isteyen İranlıların içinde bulunduğu Azeri kökenli 31 yaşındaki İbrahim Dadaşoğlu yönetimindeki İran plakalı otobüs, Akziyaret Köyü yakınlarında aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkıp taklalar atarak şarampole devrildi. Yoldan yaklaşık 10 metre aşağıdaki fıstık tarlasına uçan otobüs hurdaya dönerken, tavan kısmı da yerinden söküldü.

Haberin Devamı

CAN PAZARI YAŞANDI

Feci kaza sonrası, yolcuların bazıları fıstık tarlasına uçarken, bazıları ise ters dönen otobüs içerisinde sıkıştı. Yoldan geçen sürücülerin fark ederek ihbarda bulunmasının ardından kaza yerine kent merkezi ve ilçelerden çok sayıda ambulans sevk edildi.

Fıstık tarlasında bulunan yaralılar ambulanslar ile hastaneye sevk edilirken, otobüsün altında kalan ve içerisinde sıkışanlar ise sivil savunma, itfaiye, asker ve polisler tarafından kurtarılmaya çalışıldı. Jandarma ve emniyet yetkililerinin inceleme yaptığı ve can pazarının yaşandığı kazada, otobüs içerisinde kalanlar uzun uğraşların ardından çıkarılabildi.

Sıkıştıkları yerlerden çıkarılan ve ilk müdahalenin ardından sedyeye alınan yaralılar, tarladan yol üzerindeki ambulanslara engebeli toprak alandan asker, polis ve diğer görevliler tarafından el ele tutuşularak oluşturulan zincir ile taşınabildi. Olay yerinde yaşamını yitiren 1’i kadın 3 yolcu ise yaralıların kurtarılmasının ardından cenaze aracı ile otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi. Asker ve polisler kaza sonrası, ağaçlar ve çalılar arasında ölü ve yaralı olup olmadığını belirlemek için el fenerleri ile arama yaptı.

Haberin Devamı

7 YARALININ DURUMU KRİTİK

Kentteki çeşitli hastanelerde tedavilerine başlanan yaralılardan 7’sinin hayati tehlikesinin bulunduğu, bunlardan 2’sinin ise Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildiği öğrenildi. Şanlıurfa’da tedavilerine devam edilen 43 yaralının ise, genel durumlarının iyi olduğu ve çoğunluğunun vücutlarındaki kemik kırılmalarından dolayı ortopedi servisinde gözetim altında tutulduğu kaydedildi.

Öte yandan kazada yaşamını yitiren 3 kişinin ise Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda otopsileri tamamlandığı ve aileleri ile irtibat kurulduğu ve cenazelerin teslim edilmesi için çalışıldığı kaydedildi.

Kazayı şans eseri yara almadan atlatan otobüs sürücüsü İbrahim Dadaşoğlu ise jandarma tarafından gözaltına alınarak sorgulanmak üzere İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberin Devamı

Hasan KIRMIZITAŞ- Ali LEYLAK- Ömer PINAR/ŞANLIURFA, (DHA)