Gündem Mucize bebeğe destek yağıyor...

Mucize bebeğe destek yağıyor...

Paylaş
Mucize bebeğe destek yağıyor...

Öldürülen annesinin karnından ameliyatla kurtarılan Zeynep bebeği binlerce kişi evlat edinmek istiyor

Ümraniye’de başından silahla vurulan ve kaldırıldığı hastanede ölen 8 aylık hamile Yeliz Karahasanoğlu’nun ameliyatla kurtarılan bebeği Zeynep’i, aile yakınlarından kimsenin sahiplenmemesi üzerine çok sayıda vatandaş hastaneyi arayarak bakımını üstlenmek istediklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Eyüp Gümüş, Yenidoğan Ünitesi Yoğun Bakım Servisi’nde 3 haftadır tedavi altında tutulan Zeynep bebekle ilgili soruları yanıtladı.

Başhekim Gümüş, Ümraniye’de Yeliz Karahasanoğlu’nun silahla vurularak öldürülmesinin ardından bebeğin kurtarılmasına kadar geçen süre dolayısıyla Zeynep’in beyninin oksijensiz kaldığını ve iyileşme sürecinin uzun süreceğini, ancak şu anda durumunun iyi olduğunu söyledi.

Gümüş, "Bebek şimdi iyi, solunumu normal. Destekle besleniyor. Gözünü açıp kapatıyor. Solunum cihazına bağlı değil ama tüplerle besliyoruz. Beyni bir süre oksijensiz kaldığı için iyileşmesi biraz uzun sürecek ama Zeynep bebeğin buradan çıktıktan sonra bir çocuk rehabilitasyon merkezine alınıp en azından 1 yaşına kadar beyin fonksiyonlarının yerine gelmesi için tedavi görmesi gerekir" dedi.

Haberin Devamı

Zeynep bebeğin 15 gün daha yoğun bakımda tutulacağını belirten Gümüş, bu sürenin sonunda bebeğin ya devlete, ya da isteyen vatandaşlardan birine verileceğini kaydederek, şunları söyledi:

"Şu ana kadar bebeği ailesinden veya aile yakınlarından sahiplenen olmadı. Ancak bazı firmalar bebeğin bakımı için çeşitli mama, yiyecek, giyecek gibi bazı malzemeler gönderdi. Bebeği sahiplenmek isteyen birçok kurum var. Vatandaşlardan da 2 bin kişi sahiplenmek için aradı. Yurt dışından, Almanya’dan Türkler arıyor. Sahiplenmek istiyorlar."

Yeliz Karahasanoğlu, 4 Kasımda Ümraniye Kazım Karabekir Mahallesi Eşref Bitlis Caddesi üzerinde Selim G. ile tartıştıktan sonra şüpheli tarafından tabancayla başından vurularak öldürülmüştü.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan kadının karnındaki 8 aylık kız bebeği ameliyatla alınarak, "acil canlandırma" yöntemiyle hayata döndürülmüştü.

Selim G. ise olayın ardından silahıyla birlikte yakalanarak, çıkarıldığı adliyede nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Filiz Kınık - Metin Tokgöz / AA