Dünya Mucize koltuk 26-B

Mucize koltuk 26-B

Paylaş
Mucize koltuk 26-B

Libya'da 103 kişiye mezar olan uçakta tek sağ kurtulan çocuk 26-B numaralı koltuğunda oturuyormuş

ÖLENLERİN 70’İ HOLLANDALI

Güney Afrika’nın Johannesburg kentinden önceki gün havalanan Libya’nın El Afrikiyah Havayolu’na ait Airbus A330 tipi uçak Libya’nın başkenti Trablus’a inerken piste 800 metre kala düşmüştü. Uçakta bulunan 104 kişiden sadece 10 yaşındaki Ruben Van Ashout sağ olarak kurtulabilmişti. Kazada ölen 103 kişiden 70’inin Hollandalı olduğu öğrenildi. Uçağın kalkış yaptığı Güney Afrika özgürlüğünü kazanmadan önce Hollanda sömürgesiydi. Halen pek çok Hollandalı, Güney Afrika şirketleri ile iş yapıyor. Bu yüzden uçaktakilerin çoğu Hollandalı’ydı.

ÖZEL EVLİLİK YILDÖNÜMÜ

Hollanda’da yaygın olan bir geleneğe göre çiftler evlilik yıldönümünün 12.5 yılı dolunca ‘özel bir yıldönümü’ kutluyordu. Ruben Van Ashout’un ailesi de bu yıldönümünü tatil yaparak kutlamak için 2 çocukları ile birlikte Güney Afrika’ya tatile gitmişti. Bacağındaki kırıklar nedeniyle ameliyat edilen ve hayati tehlikesi bulunmayan Ruben’e ailesinin öldüğü söylenmedi. Bu arada Ruben Van Ashout’un uçağın 26-B numaralı koltuğunda oturduğu ortaya çıktı.

TRABLUS HAVALİMANI PİLOTLARIN KÂBUSU

Libya’nın başkenti Trablus’taki havalimanının pilotların korkulu rüyası olduğu öne sürüldü. Arap Havacılık gazetesinde yayınlanan bir habere göre Trablus Havalimanı uçak iniş ve yön gösterme sistemleri açısından yetersizliğiyle tanınıyor. 1992’de aynı piste inmeye çalışan Boeing 727 tipi uçak düşmüş, kazada 157 kişi ölmüştü.

Haberin Devamı