Eğitim - Kariyer Müdürler, yazılı ve sözlü sınavla görevlendirilecek

Müdürler, yazılı ve sözlü sınavla görevlendirilecek

Paylaş
Müdürler, yazılı ve sözlü sınavla görevlendirilecek

MEB Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre müdür ve müdür yardımcısı olarak ilk defa görevlendirilecekleri belirlemek amacıyla Bakanlık Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce test usulüyle yazılı sınav yapılacak. Sınavda 60 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak. Yazılı sınav sonucunda en yüksek puan alandan başlamak üzere, eğitim kurumlarının boş bulunan yönetici sayısının üç katı aday sözlü sınava çağırılacak. Müdür veya müdür yardımcısı olarak ilk defa görevlendirilmek üzere başvuruda bulunanlara en fazla 20 eğitim kurumu tercih etme hakkı verilecek

'Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği' Resmi Gazete'nin 21 Haziran 2018 tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, müdür ve müdür yardımcısı olarak ilk defa görevlendirilecekleri belirlemek amacıyla Bakanlık Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce test usulü ile yazılı sınav yapılacak. Bu sınavda 100 puan üzerinden 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak.

Haberin Devamı

3 YIL GEÇERLİ OLACAK

Yazılı sınavlarla ilgili duyuru, sınav tarihinden en az 30 gün önce Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) internet sitesinde ilan edilecek. Yazılı sınav sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 3 yıl süreyle geçerli olacak. Yazılı sınav puanını yükseltmek isteyenler yeniden yazılı sınava girebilecek.

Sözlü sınava alınacakların belirlenmesinde, yazılı sınavların geçerlilik süresiyle sınırlı olmak üzere en yüksek yazılı sınav puanı dikkate alınacak.