Gündem Müdürün gözyaşları...

Müdürün gözyaşları...

Paylaş
Müdürün gözyaşları...

Karne töreninde, beyin tümörü nedeniyle 1 yıldır okula gidemeyen 12 yaşındaki İsa Tek'in durumu ağlattı

Adana'da karne dağıtımına katılan İl Milli Eğitim Müdür Abdulgafur Büyükfırat, beyin tümörü nedeniyle bir yıldır okula gidemeyen 12 yaşındaki İsa Tek’in durumunu öğrenince ağladı. Büyükfırat, okula gelemeyen İsa’ya temsili karne verip, “Devlet yanında, evine öğretmen göndereceğim” dedi.

Haberin Devamı

Şakirpaşa Mahallesi’ndeki Milli Mensucat İlköğretim Okulu’na karne dağıtmak için Vali Yardımcısı Erdem Kıyak ve Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat gitti. Okul müdürünün odasında tören saatinin başlamasını bekleyen protokolün yanına gelen beyin tümörü hastası İsa Tek ile 44 yaşındaki babası Ali Tek, durumlarıyla ilgili bilgi verdi. Müdür Büyükfırat’ın yanına oturan İsa Tek, 9 yaşında hastalığının başladığını, 10 yaşında da hastalık ilerlediği için gözlerinin görmediğini anlattı. Okumayı çok sevdiğini ve gözlerini kaybettiğinden bu yana kitaplarını ablasının kendisine okuduğunu anlatan Tek’e, Büyükfırat kitap hediye etti.

ÖZEL ÖĞRETMEN TALİMATI

Seyhan İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Develi’nin tedavisine ve aile geçimine büyük destek verdiğini anlatan Tek, “Evimize öğretmen gelsin, mesela müzik öğretmeni gelsin. Kaymakam Bey bana gitar aldı. Bize çok yardım etti. 20 bin TL’ye ameliyatımı yaptırdı. O olmasaydı ben şimdiye kadar ölmüştüm. Ablam bana romanlar, öyküler okuyor çok mutlu oluyorum. Ben de tekrar okumak, okuluma dönmek istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

İsa Tek’in evine başta müzik öğretmeni olmak üzere öğretmenlerin gönderilmesi talimatını veren Büyükfırat, duygulandı. Büyükfırat, etrafındaki öğretmenlerin verdiği mendille gözlerini silerek, Tek’in eğitimiyle yakından ilgileneceğini söyledi.

SEKRETERE SİTEM

Kendisinden bir isteğinin olup olmadığını soran Vali Yardımcısı Erdem Kıyak’a sorununu anlatan İsa Tek şunları kaydetti: “Ben geçtiğimiz günlerde sizin yanınıza geldim. Sizin sekreterinizi aradım. Sizin sekreteriniz var ya, bana ne dedi biliyor musunuz? ‘Senin gözlerin görmüyor ki, vali amcanı nasıl göreceksin’ dedi. Bak aynı bu şekilde laf etti.”

Bu sözler üzerine protokol duygusal anlar yaşarken, Kıyak da “Bunu söyleyen kişi ayıp etmiş, sen üzülme” diye Tek’i ikna etmeye çalıştı. Konuşmaların ardından sınıfları gezen protokol, bir yıldır okula gitmeyen Tek’in eski sınıfında ona da temsili bir karne verdi. Bütün notlarının pekiyi olduğunu anlayınca mutlu olan Tek, okul arkadaşlarına andımızı okuttuktan sonra büyük alkış aldı.

Haberin Devamı

Baba Ali Tek de, 2 yıldır oğlunun tedavisiyle uğraştığını ve mesleği olan boyacılığı yapamadığını, Kaymakam İsmail Hakkı Develi’nin desteğiyle geçimlerini sağladıklarını söyledi. Tek, oğlunun valilik sekteriyle ilgili söyledikleriyle ilgili yorum yapmadı.

Kübra POLAT/ADANA, (DHA)