Gündem Müebbetten beraate

Müebbetten beraate

Paylaş
Müebbetten beraate

Van eski Milletvekili Mustafa Bayram'ın cinayet suçundan ömürboyu hapis cezası alan iki oğlu Yargıtay'ın kararı bozması üzerine yeniden yargılandı.Bayram kardeşler dünkü duruşmada beraat ettirildi

MAHKEME KARARI BOZDU

Haberin Devamı

Van’ın Edremit İlçesi’nde 27 Eylül 2006’da eski Van Milletvekili Mustafa Bayram’ın yeğeni Ahmet Bayram (38), evinden çıkarken uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Mustafa Bayram’ın oğulları Edremit eski Belediye Başkanı Hecer Bayram ile Kemal Bayram tutuklanmıştı. Van 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan iki kardeş ‘tasarlayarak adam öldürme’ suçundan ömürboyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay, karar duruşmasında sanık avukatı bulunmadağı gerekçesiyle kararı bozmuştu.

KONVOY KARŞILADI

Yargıtay’ın bozması üzerine aynı mahkemede süren davanın dünkü duruşmasında Bayram kardeşlerin beraatlerine karar verildi. Bayram kardeşlerin yakını 200 kişi cezaevi önünde toplanarak, tahliyeleri davul-zurna eşliğinde kutladı. Bayram kardeşler kendilerini karşılamaya gelenler tarafından havaya kaldırılıp daha sonra kucaklaştı. Hecer ve Kemal Bayram daha sonra uzun bir araç konvoyu eşliğinde evlerine gitti.

Haberin Devamı