Siyaset Müezzini dövdüğü iddiasıyla gözaltına alınan kadın tekrar serbest
Paylaş
Müezzini dövdüğü iddiasıyla gözaltına alınan kadın tekrar serbest

İzmir Narlıdere'de, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi sela okuyan müezzini dövdükleri iddiasıyla gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra ikinci kez haklarında yakalama kararı çıkartılan 3 kişiden, polise teslim olan kadın şüpheli P.D., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Narlıdere’deki Kutlu Yalvaç Camisi’nin müezzini Mehmet Kuzgun, 15 Temmuz gecesi camiye gelen bazı kişilerce sela okuduğu için dövüldü, caminin giriş kapısının camları kırıldı. Kuzgun’un şikayetinin ardından, güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesiyle müezzini dövdükleri iddiasıyla, üçü de kardeş olan A.C., P.D. ve İ.C. gözaltına alındı. Sorgularının ardından 3 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcı tarafından ifadeleri alınan 3 zanlı serbest bırakıldı.

İKİNCİ KEZ YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olayla ilgili soruşturması devam ederken, müezzinin dövülmesinde 4’üncü kişinin olduğu ileri sürüldü. Bu gelişme üzerine soruşturma derinleştirilirken, daha önce serbest bırakılan A.C., P.D. ve İ.C. için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yeniden yakalama kararı çıkarıldı. Kadın şüpheli P.D., hakkında yakalama kararı verildiğini öğrenince, dün İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü’ne giderek teslim oldu.



YİNE SERBEST BIRAKILDI
Emniyetteki işlemlerinin ardından dün akşam saatlerinde adliyeye gönderilen P.D., sulh ceza hakimliğinde ifade vermesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Diğer 2 zanlıdan yurt dışında bulunan İ.C. ile İzmir dışında olan A.C.’nin ise arandığı bildirildi.

DHA

Haberin Devamı