Gündem Müftü tuvaleti fıkrayla açtı

Müftü tuvaleti fıkrayla açtı

Paylaş
Müftü tuvaleti fıkrayla açtı

Bolu Müftü Yardımcısı cami yanındaki tuvalet açılışına katıldı. 'Tuvalet açılışında dua ne okunur bilmem' dedi, fıkra anlattı

Bolu’da işadamı Hikmet Gezgin’in tarihi Saraçhane Camiinin yanına yaptırdığı tuvaletin açılışına katılan İl Müftü Yardımcısı Mustafa Erkan, “Tuvalet açılışında dua ne okunur bilmem” diyerek, fıkra anlattı.

Haberin Devamı

İzzet Baysal Caddesi'nde bulunan Saraçhane Camii’nin yanına işadamı Hikmet Gezgin tarafından tuvalet yaptırıldı. Tuvaletin yapılacağı yerin SİT alanı içerisinde olması nedeniyle Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan izin alınırken, 6 ay süren inşaatın ardından tuvalet bugün törenle açıldı. Tuvaletin etrafı balonlarla süslenirken, açılışa Bolu Belediye Başkanı AK Partili Alaaddin Yılmaz, belediye başkan yardımcıları, Müftü Yardımcısı Mustafa Erkan, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Töreni sunan belediye görevlisinin “Türkiye’nin en modern tuvaletinin açılışına hoş geldiniz” sözünün ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bolu turizm kenti ve kente gelen turistler sabahın erken saatlerinde geldiklerinde gidebilecekleri bir tuvalet yoktu. Akşam geç saatlerde gelse gidecek yer yok. Cebinde parası yoksa eğer sıkıntı çeker. Bu nedenle sıcak-soğuk suyu olan bir tuvalete Bolu ilk kez kavuşmuş oldu” dedi. Yılmaz’ın konuşmasının ardından Müftü Yardımcısı Mustafa Erkan kürsüye geldi. Sözüne “Tuvalet açılışında dua ne okunur bilmem” diyerek başlayan Erkan, şu fıkrayı anlattı:

Haberin Devamı

“Padişah malıyla mülküyle makamıyla mevkiisiyle çok övünürmüş. Bir gün yemek yerken padişahın canı su istemiş. Bardağı eline alınca oradaki alim zatların ileri geleni demiş ki, ‘Padişahım siz kendinizi bir çölde farz edin. Yanınızda suyunuz ve yiyeceğiniz yok. Siz de uzun bir süre bir şey yiyip içemediniz. Susuzluğunuz şiddeti arttı ve ‘Öleceğim’ dediniz. Ölümü beklerken adamın biri elinde bir bardak suyuyla çıkıp geldi. Hemen o suyu istediniz ama karşınızdaki kişi ‘Veririm ama karşılığını isterim’ dedi. Padişah servetinin yarısını bir bardak suya vermeye tercih etmiş. Alim ‘Peki buyrun için’ demiş. Alim bu kez ‘Efendim su suyu içtiniz ama şimdi boşaltamıyorsunuz. Doktor geldi ve bu suyu çıkartmak için sizden bir şey vermenizi istedi. Yine dediniz ki ‘Mülkümün yarısını veririm’ Padişahım bir bardak su için mülkünün yarısını verdin, onu dışarı çıkartmak için de yarısını verdin. Demek ki sizin mülkünüzün değeri bir bardak su.”

Haberin Devamı

Erkan fıkranın ardından, “Dolayısıyla işte burası bu nedenle çok önemli. İnsan tuvalete girecek, rahatlayacak sonra rahat rahat namazını kılacak” dedi. Daha sonra Yılmaz, Erkan ve Hikmet Gezgin’in kurdeleyi kesmesinin ardından tuvalet gezildi.
Okul, cami, hastane ve köprüden sonra en büyük hayırın tuvalet olduğunu söyleyen Gezgin, “Yüksek Anıtlar Kurulu’ndan izinler alındı. Belediye dışını, biz de içini yaptık. Öbür tarafa gittikten sonra en çok dua edilecek yer burası. Burada bir Müslüman ihtiyacını giderip, abdestini alıp namazını kılarsa ölmüşlerimize dua eder. Parasıyla puluyla mezara gitmiş var mı” diye konuştu.

Mutlu YUCA- Koray YILMAZDEMİR/BOLU, (DHA)