Gündem Muğla'da korkutan deprem

Muğla'da korkutan deprem

Paylaş
Muğla'da korkutan deprem

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre Muğla'nın Ula ilçesinde 5.3 büyüklüğündeki deprem yaklaşık yerin 12,19 kilometre derinliğinde meydana geldi

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 23.22'de merkezi Muğla'nın Ula ilçesi olan 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


VATANDAŞLAR KISA SÜRELİ PANİK YAŞADI


Depremde can ve mal kaybı yaşanmazken, vatandaşlar kısa süre panik yaşadı.

AFAD: 5.0 ŞİDDETİNDE


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre ise, 5.0 şiddetinde meydana gelen deprem 23.22'de ve Muğla'nın Ula ilçesinde kaydedildi.

VALİDEN DEPREM AÇIKLAMASI

Muğla Valisi Esengül Civelek, Ula ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını bildirdi.

Vali Civelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, an itibarıyla ilçede herhangi bir olumsuz durumun söz konusu olmadığını belirtti.


Bölgeden 112 Acil Çağrı Merkezine yapılmış herhangi bir arama kaydının da olmadığını vurgulayan Civelek, "Ula Kaymakamımız tüm mahalle muhtarları ile yaptığı görüşmede şu an için herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını teyit etmiştir." ifadesini kullandı.


ARTÇILAR SÜRÜYOR


Saat 23.22’de merkez üssünü Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Arıcılar Mahallesi olarak saptanan 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından geçen yarım saatlik süre zarfında bölgede 1.8 ila 3.6 büyüklüklerinde 8 artçı sarsıntı daha kaydedildi.


Deprem sonrası kayaların yollara düştüğü görüldü.


BİNALARIN TAMAMINDA ÇATLAKLAR OLUŞTU


Ula ilçesine bağlı Arıcılar Mahallesi deprem sonrası 25 haneli mahalledeki binaların tamamında küçük ve büyük çaplı çatlaklar oluştu. Mahalle sakinlerinin tamamı devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle evlerine giremedi. Soğuk havada ateş yakarak meydanlarda ısınmaya çalışan mahalle sakinleri, geceyi dışarıda ve araçlarının içerisinde geçir