Gündem Muğla'da gergin gece

Muğla'da gergin gece

Paylaş
Muğla'da gergin gece

Muğla'da gece karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan ve Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü İkinci sınıf öğrencisi Şerzan Kurt'un tabancayla vurularak yaralanmasıyla başlayan olaylar durulmuyor.

Muğla'da gece karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan ve Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü İkinci sınıf öğrencisi Şerzan Kurt'un tabancayla vurularak yaralanmasıyla başlayan olaylar durulmuyor. Dün saat 21.00 sıralarında üniversitenin bulunduğu Kötekli Mahallesi'nde toplanan büyük bölümü öğrenci yaklaşık 200 kişi polisle çatıştı. Polis, kendilerine sapanla taş atan gruba, biber gazıyla karşılık verdi. Atılan biber gazlarından bazı polis, gazeteci ve olayı evlerinin balkonlarında izleyen vatandaşlar etkilendi.

Haberin Devamı

Olaylarda bir polis otosunun camı kırıldı. Kalabalık, polisin biber gazı sıkmasının ardından iki gruba ayrılarak sokak aralarına dağıldı. Bu sırada iki yaralıdan gruptakilerin bir kısmı çöp konteynerlerini yolun ortasına devirip, ateşe vererek yolu trafiğe kapattı.

Yaşanan olaylar sonrası, güvenlik güçleri önceden belirledikleri adreslere baskın düzenledi. 40 jandarma ve 60 polisin katıldığı operasyonda, toplam 60 kişi gözaltına alındı. Olayların devam etmesi ihtimaline karşılık Denizli Emniyet Müdürlüğü'nden yardım istendiği ve Denizli Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 60 Çevik Kuvvet personelinin Muğla'ya gönderildiği öğrenildi.

SAAT 2'DE PROTESTO

Polis olayları yatıştırmaya çalışırken, gece saat 2 sularında yaklaşık bin 500 öğrenci sokaklara çıkarak yaşananları protesto etti. Caddede toplanan bir grup, İstiklal Marşı ve 10'uncu Yıl Marşı okuyarak yaşananlara tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Gece saatlerinde taş yağmuruna tutulan ve bir kişinin ağır yaralanmasına yol açan olaylar sırasında harabeye dönen, camları masaları kırılan kafeteryada toplanan ülkücü grup ile Muğla Üniversitesi yurtlarında kalan yaklaşık bin 500 öğrenci, saat 02.00’de sokaklara döküldü. “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, "Türküz, güçlüyüz. Atatürkçüyüz”, sloganları atan üniversiteli gençleri, çevik kuvvet polisleri önlemekte güçlük çekti.

Kötekli ve Muğla caddelerinde yürüyüş yapmak isteyen grup, polis ve jandarmanın yoğun güvenlik önlemi ile engellendi. Ellerinde Türk bayrakları ve Türkiye yazılı pankartlarla sokaklara çıkan üniversiteli gençler 4 kez İstiklal Marşı okudu.

Üniversiteli gençlerin öfkeli tepkisine gece yarısı balkonlara çıkan vatandaşlarında alkışlar ve sloganlarla destek verdiği görüldü. Polis amirleri altı guruba bölünen öğrencileri sık sık gözaltına alacaklarını belirterek uyarılarda bulundu.

19 yaşındaki Zeynep Kalem “Buraya okumaya geldik, okuyup ülkemize yararlı bir birey olmak istiyoruz, ülkenin birçok yerinde yaşanan kaos ortamını Muğla ilimize sokmaya çalışanlara, gençler arasında düşmanlık yaratanlara tepkimiz çok sert olacak, gerekli devlet kurumları tedbirleri almalı” dedi.

Haberin Devamı

Kafeteryası taş yağmuruna tutulan ve büyük hasar meydana gelen işletmeci Ali Haydar ise, toplanan kalabalığı sağ duyulu olmaya çağırdı. Aslan, “Türk gençleri olarak çok uyanık olacaksınız, Türkiye’yi savaşa sürüklemek istiyorlar. Devletimiz güçlüdür. Sokaklara dökülüp, bu ülkeyi bölmeye çalışanların oyunlarına alet olmayacağız. Devletimiz gençlik arasına nifak tohumları ekmeye çalışanlara gereken dersi verecek güçtedir. Bu nedenle artık slogan atmayalım, polisimize güvenelim, gerginliği arttıran, kaos yaratan taraf biz olmayalım, sessizce dağılalım” dedi.