Gündem Muğla'da gerginlik

Muğla'da gerginlik

Paylaş
Muğla'da gerginlik

Muğla'da gerginlik

Muğla'da geçen ay meydana gelen olayda üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'un tabanca ile vurularak öldürülmesine tepki amacıyla toplanan öğrenci grubu ile karşıt görüşlü grup arasında yine gerginlik yaşandı. İki grup arasında yaşanan arbede, polisin müdahalesiyle büyümeden önlendi.

Haberin Devamı

Muğla'da 11 Mayıs'ta meydana gelen ve üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'un vurularak ölmesine neden olan olaylara tepki gösteren arkadaşları bu akşam Sınırsızlık Meydanı’nda toplandı. Burada yapılan basın açıklamasından sonra yaklaşık 200 kişilik grup, Kurt'un vurulduğu yere giderek karanfil bırakmak istedi. Bu isteğe karşı çıkan emniyet güçleri grubun dağılması yönünde uyarıda bulundu. Olay yerine gelen Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay, öğrencilerin slogan atmaması karşılığında yürümelerine izin verdi. Muğla Emniyeti’ne bağlı çevik kuvvet polisleri ile özel harekat timleri de 300 metrelik yürüyüşte gruba eşlik etti. Grup, Şerzan Kurt’un vurulduğu yere giderek karanfil bıraktıktan sonra yeniden Sınırsızlık Meydanı’na dönerek burada slogan atmaya başladı.

Haberin Devamı

Bu sırada Sınırsızlık Meydanı’nın karşısında toplanan başka bir grup açıklama yapan gruba tepki gösterdi. Bunun üzerine Şerzan Kurt’u anmaya gelen öğrenciler, karşı gruba saldırmak istedi. Kısa süreli arbedenin ardından emniyet güçleri olayları yatıştırdı. Öğrenci grubu, çevik kuvvete bağlı polisler eşliğinde dağıldı.

1'İ POLİS 7 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Muğla’daki geçen ay meydana gelen ve Şerzan Kurt'un öldüğü öğrenci olaylarında 80’den fazla kişi gözaltına alınmış bunlardan 6’sı da tutuklanmıştı. Muğla Valiliği ve polisi uzun süre Kurt’u yaralayan kurşunun polis tabancasından çıkmadığını öne sürmüş ancak 17 Mayıs’ta Güvenlik Şube’de görevli 43 yaşındaki polis memuru G.S. bu olayla ilgili tutuklanmıştı.

Cavit AKGÜN/MUĞLA, (DHA)