Gündem Muğla'da kuş gribi alarmı

Muğla'da kuş gribi alarmı

Paylaş
Muğla'da kuş gribi alarmı

Burun akıntısı ve şiddetli yorgunluk şikâyetleriyle hastaneye başvuran İlyas Yıldız öldü. Bir gün sonra kızı Begüm Yıldız'da aynı şikâyetler görülünce kuş gribi alarmı verildi

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Selimiye beldesinde oturan Bafa Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü 52 yaşındaki İlyas Yıldız, cuma günü yüksek ateş, burun akıntısı ve şiddetli yorgunluk şikayetleri ile 75’inci Yıl Milas Devlet Hastanesi’ne getirildi.

İlk müdahalesi yapılan evli ve 2 çocuk babası Yıldız, daha sonra İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yıldız önceki gün Selimiye’de toprağa verilirken, aynı gün akşam saatlerinde bu kez kızı 22 yaşındaki Begüm Yıldız benzer şikayetlerle aynı hastaneye kaldırıldı.

ÖLEN BABASINDAKİ BULGULARA RASTLANDI

Ağır gribal enfeksiyon teşhisi ile hastaneye getirilen Begüm Yıldız’da da bir gün önce ölen babası İlyas Yıldız’dakine benzer bulguların elde edilince hastanede alarm verildi.

Genç kız da, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Kuş gribi şüphesi üzerinde durulurken, Sağlık Bakanlığı’na bilgi verildi ve bazı servisler boşaltıldı. Acile, önemli durumlar dışında hasta alınmadı.

Bu arada Milas Toplum Sağlı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Duygu Sarı ve bir ekiple Selimiye’ye giderek Yıldız ailesini muayene edip kan örnekleri aldı. Yapılan tetkiklerinde hastalığa rastlanmadığı belirtildi. Begüm Yıldız’ın durumunun ise iyiye gittiği bildirildi.

OKTAY ÇAYIRLI/DHA