Siyaset 'Muhalefet mahalle baskısı yapıyor'
Paylaş
'Muhalefet mahalle baskısı yapıyor'

Başbakan Erdoğan, CHP, MHP ve BDP'yi referandumda 'Hayır' oyu vermeleri için seçmenlerine baskı yapmakla suçladı

ERDOĞAN SİVAS’TA

Başbakan Tayyip Erdoğan ‘Referandumda Evet’ mitinglerine dün Sivas’la devam etti. Divriği’de Ulu Camii’yi ziyaret eden Erdoğan daha sonra Sivas Hükümet Meydanı’nda 15 bin kişiye seslendi.

Referandumda ‘Hayır’ oyu çağrısı yapan muhalefet partilerine yüklenen Erdoğan, “İl başkanlarına, sivil toplum örgütlerine, yazarlara, milletvekillerine, belediye başkanlarına baskı yapıyorlar’ dedi.

‘HEPSİ AYNI’

CHP ve MHP genel başkanlarının “Bu değişikliğe ‘Evet’ derseniz hakkımı helal etmeyeceğim” dediğini söyleyen Başbakan Tayyip Erdoğan “Bizi baskı yapmakla, bizi mahalle baskısı yapmakla suçlayanlar yani CHP, MHP, BDP asıl baskıyı millete kendileri yapıyorlar. MHP’nin, CHP’nin, BDP’nin halk oylaması kampanyaları birbirini aratmıyor” diye konuştu.

‘EVETLER PATLAYACAK’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mitinglerde anayasa değişikliği ile ilgili konuşma yapmadıklarını öne süren Erdoğan, “Çünkü darbe anayasasını savunacak halleri yok.
Değişiklik Meclis’te görüşülürken oy kabinine girmeyenler, meydanlara hangi yüzle çıkarak, halktan hayır oyu vermesini isteyecek” dedi.

12 Eylül’de sandıklardan patlarcasına evet çıkacağını öne süren Erdoğan “Referandum sonrası Türkiye’yi çok daha farklı bir şekilde inşa etmeye devam edeceğiz” diye ekledi.

Haberin Devamı