Siyaset Muhalefetten Deniz Baykal'a tam destek
Paylaş
Muhalefetten Deniz Baykal'a tam destek

Muhalefet partilerinin liderleri ve sözcüleri; internette yayınlanan görüntülerinin ardından CHP Genel Başkanlığı görevinden istifa eden Deniz Baykal'a sahip çıkan açıklamalarda bulundu

9 Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel: Baykal yetişmiş bir değerli siyasetçi olarak partisinin siyasi mücadelesini yaptı. Siyasi mücadele yapanları halk getirmeli ve halk götürmeli. Bu uygar bir iş değil. Türk siyasetinde zehirli gaz vardı. Şimdi Türk siyasetine nükleer bomba girdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay: Türkiye için dönüm noktası sayılabilecek bir referanduma gitme ihtimali var, CHP’nin, Anayasa Mahkemesi’ne gitmek için organizasyonu yapma hazırlığı var ve CHP kurultayı ay sonunda yapılacak. Bu zamanlamayı çok masum olarak nitelendirmek pek mümkün değil.

‘Gereğini yerine getirdi’
BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız: Bütün demokratik ülkelerde olduğu gibi, sorumluluğunun gereğini yerine getirmiştir. Umarız bu durum, Türk siyasal tarihi için önemli gelişmelere, Türk solunun toparlanması açısından yeni bir başlangıca vesile olur.

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk: İstifa ederek onurlu bir politikacı olduğunu gösterdi. Siyasi ahlaka uygun bir karar verdiğini düşünüyorum. Baykal, eğer söylediği komployu ispat edebilirse siyasete tekrar dönebilir, görevlerine tekrar kavuşabilir.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş: Tüm Türkiye’nin saygı duyması lazım. Sayın Baykal bu aşamada onurlu bi siyasetçiye yakışacak şekilde davranmıştır. Bu davranışı takdir ediyorum, bize de saygıyla karşılamak düşüyor.

‘İçime sindiremiyorum’
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu: Deniz Baykal gibi bir kimliğin, bir komplo sonrası Türk siyasetinden tasfiye ediliyormuş gibi bir durum içine sokulmasını sindiremiyorum. Umut ediyorum ki her iki olayın (suikast iddiaları ve video) arkasına ve önüne iyi bakılır.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener: Deniz Baykal, varlığı ile Türk siyasetine kalite katmıştır. Siyasette var olması da her zaman Türk siyaseti için bir kazanımdır.

‘Böyle olmamalıydı’
Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk: Siyasi hayata bu şekilde veda etmemeliydi. Böyle bir insana böyle bir son çok trajiktir. Bu süreçte anamuhalefet partisinin liderinin görevinde ayrılmak zorunda kalması çok çok önemli. Türk siyasi hayatına damgasını vuracaktır.

DSP Genel Başkanı Masum Türker: Deniz Baykal’ın bu belden aşağı siyaset anlayışına, hukuk yollarına başvurup mücadele etme konusunda kararlı olması ve CHP başkanlığını bırakmasını kendisinin onurlu bir davranışı olarak değerlendiriyoruz.

2

Haberin Devamı