Gündem Muharrem İnce: Askeri liseleri açacağız

Muharrem İnce: Askeri liseleri açacağız

Paylaş
Muharrem İnce: Askeri liseleri açacağız

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Ankara Tandoğan Medyanı'nda vatandaşlara hitap etti. İnce 'Askeri okulların açılacağını vurgulayarak ''Türkiye'deki hakimlerin üçte biri FETÖ'cü o zaman hukuk fakültelerini de mi kapatacağız? Askeri liseleri açacağız söz' dedi

Muharrem İnce, "Artık yeni bir dönem başlıyor. Artık milletvekilleri lojmanlarda oturmayacak, halkın arasında oturacak. Gitti kendisi Keçiören’de Subay evlerinde oturdu. Milletvekillerinin de lojmanlarını kapattı. Aa sonra bir baktık, Çankaya Köşkünü de beğenmedi, 1150 odalı saray yaptırdı kendine.

Haberin Devamı

O da yetmedi Marmaris’te 300 odalı yazlık saray. Sarayperest. Cumhurbaşkanı olduğumda Marmaris’teki yazlık sarayı engellilere vereceğim." dedi.

İnce, "Terör ile mücadele amansız bir şekilde devam edecek, Türkiye bugün Dünya Kupası'nda oynayamıyor. Spora siyaseti karıştırdı. 100 gün içerisinde Suriye'ye büyükelçi atayacağız. Davulla turnayla memleketlerine göçndereceğiz." diye konuştu.

'KALABALIĞIN UCU GÖRÜNMÜYOR'

"Askeri okullarda FETÖ'cü var diye kapattılar" diyen İnce, "Erdoğan neden saçmalıyor diyorum son günlerde, böyle kalabalığı görünce kim saçmalamaz" ifadesini kullandı.

İnce ''Bu 106. mitingimiz ama görüyorum ki buradan ucu görünmüyor kalabalığın. Bu miting gördüğüm en sıkışık miting. Bundan daha sıkışık bir miting görmedim ben'' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Muharrem İnce: Askeri liseleri açacağız

'ASKERİ LİSELERİ AÇACAĞIZ'

İnce askeri okulların açılacağını vurgulayarak ''Türkiye'deki hakimlerin üçte biri FETÖ'cü o zaman hukuk fakültelerini de mi kapatacağız? Askeri liseleri açacağız söz. Polislere, öğretmenlere, hemşirelere, din görevlilerine ek göstergeyi vereceğiz. Vem Evlerinin statüsünü ibadethane olarak belirleyeceğiz. Seçilir seçilmez 100 gün içerisinde Avrupa Birliği'nin başkentlerini turlayacağım. Avrupa Birliği hedefimiz öncelikli hedefimiz haline gelecek. Hangi üniversiteyi bölmüşlerse o ünüversiteyi yeniden birleştireceğiz.'' ifadelerini kullandı.

''Aziz milletimiz pazar akşamı önünde iki seçenek var. Erdoğan gelirse ne olur, İnce gelirse ne olur?'' diyen İnce, ''Erdoğan gelirse faizler yükselir, dolar yükseklir, beton ekonomisi devam eder, Suriyeliler gelmeye devam eder. Erdoğan gelirse telefonların dinlenmeye devam eder, kindar nesiller yetirştirir. İnce gelirse dolar düşer, kardeş nesiller yetişir, Suriyeliler evlerine döner, mutfak nefes alır.'' diye devam etti.

Muharrem İnce ''Doları 1.30'dan aldın 4.70 yaptın ustasın, Allah'tan ustasın yani. Şimdi büyük ustalık dönemi olacakmış, bence onun emeklilik dönemine ihtiyacı var, emeklilik.'' dedi.

'GEL KARŞIMA ÇIK'

Muharrem İnce Erdoğan'a ise ''Erdoğan diyorsun ki ben liderim bana da çırak diyorsun. Yarın akşam son akşam, cesaretin varsa bilgin varsa gel yarın akşam çık televizyona karşıma. Ankara'da olmuş 2 milyon kişi. İstanbul'da 5 mi olur 6 mı olur bilmiyorum. Sana teklifim şu, istersen yarın mitingimi bile iptal ederim senin için. Gel karşıma çık bir televizyonda tartışalım.'' şeklinde seslendi.

Haberin Devamı

KÖPRÜ TARTIŞMASI

Şimdi son günlerin bir modası var, Erdoğan ile benim aramda bir köprü polemiği var. Ben dedim ki, Demirel’in yaptığı birinci köprüden 11 liraya geçiyoruz; gidiş geliş 11 lira. Erdoğan’ınkinden 114 gidiş, 114 geliş 228 lira. Demirel’in yaptığı köprü bayramlarda bedava, Erdoğan’ınki parayla. Demirel’in yaptığı köprünün geliri hazineye gidiyor, Erdoğan’ın yaptığı köprünün geliri yabancı şirketlere gidiyor. Gerçekten zavallı ya, bana diyor ki; “Paran varsa geç, ne konuşuyorsun” Erdoğan, ben milletvekiliyim benim param var, benim param var ben geçerim de kamyoncu nasıl geçecek kamyoncu? Benim derdim kamyoncu, o nasıl geçecek? Yani diyor ki, “parası olan geçsin” diyor. Yakında şunu derse şaşırmayın “parası olan hastalansın”. Bu kafadaki bir adamdan kurtulmamız lazım.

Haberin Devamı

Ne diyor? Millet Bahçesi yapıyormuş. Mübarek sen Türkiye’nin, bırak Türkiye’nin dünyanın en büyük millet bahçelerinden biri olan Atatürk Orman Çiftliği’ne saray yaptın. Ne millet bahçesi?

'OKULA VE KIŞLAYA SİYASET GİRMEYECEK'

Gençler, öğrencilerim size sesleniyorum. Çağa ayak uydurun. Ben meydanlarda uzay diyorum, nanoteknoloji diyorum, marstan maden toplanacak diyorum. Önümüzdeki yıllarca 16 yeni meslek çıkacak diyorum. O da geliyor meydanlara diyor ki “kıraathane açacağım, bedava kek var” diyor. Gündüz keki yedin de akşam yemeği nerede yiyeceksin? O kıraathane açacağım diyor, ben fabrika açacağım. O size kemer sıktırıyor. Ben devlete kemer sıktıracağım. Bir ülkede faiz artıyorsa yönetim kötü demektir. Faiz artıyorsa yoksullaşıyorsun demektir. Faiz artıyorsa evinin değeri düşüyor demektir. Faiz artıyorsa şirketinin değeri düşüyor demektir. Faiz artıyorsa arsanın değeri düşüyor demektir. İşte yeni dönemde ilkemiz şu olacak. Ki