Siyaset Muharrem İnce: Ben seçilince Erdoğan da mutlu olacak
Paylaş
Muharrem İnce: Ben seçilince Erdoğan da mutlu olacak

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce İstanbul Beykoz'da konuştu. İnce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi, "Gittiği her yerden bana sesleniyor. Ben de diyorum ki 'Erdoğan yapma böyle gel televizyon programına çıkalım, usta kim çırak kim sormayacağım' gelmiyor" dedi. İnce Cumhurbaşkanı olduğunda Erdoğan'ın da mutlu olacağını söyledi.

İşte İnce'nin açıklamalarından satır başları...

Haberin Devamı

Ben Türkiye'nin bir yerindeyim o başka yerinde. Gittiği her yerden bana sesleniyor. Ben de diyorum ki 'Erdoğan yapma böyle gel televizyon programına çıkalım, usta kim çırak kim sormayacağım' gelmiyor. Ben Cumhurbaşkanı olduğumda o da mutlu olacak. O da güzel bir Türkiye'de yaşayacak. Seçilmeden icraat yaptım. Ne zaman dedim ki 'Seçimden sonra OHAL kalkacak' o da seçimden sonra kaldıracağını söyledi. İnce hastalık işte.

Ben hukuk devleti diyorum bizim rakip de 'Kıraathane açacağım' diyor. Gündüz bedava keki verdin. Acaba diyorum o kıraathaneleri de mi yandaşa verecek? Ben uzay diyorum o kek diyor.

"SEÇİM YAKLAŞTIKÇA SUİSTİMALLERE AÇIK OLUN"

Bir gün geliyor şehit olmayı tavsiye ediyor. Bir gün İmralı ile Kandil arasında postacılık yapıyor. Seçim yaklaştı ya hazır olun bazı suistimallere. Çünkü sandıktan oydan başka derdi yok. Onun derdi kendisi. Bana bak Erdoğan; Bu iş ciddi bir iştir. Ben bu işi çözeceğim. Söz! Milletin gözünün önünde çözeceğim. Kimseyi kandırmadan çözeceğim.

Haberin Devamı

"16 YILDIR MİLLETE YALAN SÖYLEDİLER"

Benim Cumhurbaşkanlığımda AK Partililer de, HDP'liler de, Saadet Partililer de, İYİ Partililer de, MHP'liler de makbul insan olacak. Başı açık kapalı yok, sağ sol yok. Mutlu, huzurlu bir Türkiye olacak. 16 yıldır millete yalan söylediler mi? Haram yediler mi? Milleti dinden soğuttular mı? Haksızlık yaptılar mı? Bunların hepsini yaptılar. Dinimize en büyük zararı bunlar verdi.

O Saraylarda bıldırcın yumurtası yiyor. O artık sizden biri değil. Unuttu. Halk çocuğu olan benim. Milletin evladı benim.

"SEN BU MEMLEKETİ SOYUYORSUN"

Bu kadar borç yaptın alacaklılar kapıda bekliyor. Bu alacaklılar Türkiye'yi iflas ettirmek ister mi? Ben az önce Yalova'dan geldim. Erdoğan'ın yaptığı köprüden geçtim. 125 lira para ödedik. Akşam üzeri de Demirel'in yaptığı köprüden geçeceğiz. Orası bedava. Erdoğan senin yaptığın köprünün parası uluslararası şirketlere gidiyor Demirel'in yaptığı köprü hazineye gidiyor. Sen bu memleketi soyuyorsun.

"MİLLETVEKİLİ SAYISINI AZALTACAĞIZ"

Aklıma takılan bir konu var. Şu Milletvekili sayısı. Türkiye 80 milyon Milletvekili sayısı 600. Rusya 150 milyon Milletvekili sayısı 450. Bu fakir millet 600 Milletvekiline maaş vermeye mecbur değil. Bunu düşüneceğiz söz. Bunu siz çıkarttınız, millet. Referandumda evet vererek bunu 600 yapan sizsiniz. Bu hatayı düzeltmemiz lazım. Bunu azaltacağız.

Haberin Devamı

Bugün prova yapıyoruz, Büyük İstanbul Buluşması. Maltepe'de 23'ünde saat 1'de. Maltepe mitingine kadar sizlerden bir şey istiyorum; Herkes 3 kişiyi ikna edecek.