Türkiye (Son Dakika) Muharrem İnce: CHP'nin başına uzun adamı getirin

Muharrem İnce: CHP'nin başına uzun adamı getirin

Paylaş
Muharrem İnce: CHP'nin başına uzun adamı getirin

CHP'nin Genel Başkan adayı Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sürdürdü: AKP'nin başında uzun bir adam varken bizdeki biraz daha kısaydı. Şimdi AKP'nin başında kısa bir adam var. CHP'nin başına da uzunu getirin. Önce 2015'de kısasını indireyim. Sonra uzununu indireyim

CHP Genel Başkan Adayı ve Yalova Milletvekili Muammer İnce, CHP İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etti. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP Yalova İl Başkanı ve partililerin eşlik ettiği İnce, 4.Levent’teki İl Binasının kapısında İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı tarafından karşılandı. Yaklaşık 15 dakika baş başa görüşen İnce ve Salıcı ardından bir basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer20350","20350","201408","20350-173436.jpg","1", "0","Muharrem İnce: CHP'nin başına uzun adamı getirin");

SALICI’NIN YANINDA İNCE GÖNDERME

Kendilerini CHP’ye yakışır bir nezaketle karşıladıkları için CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı’ya teşekkür eden İnce, konuşmasının devamında, "Benim Genel Başkanlığımda, bundan sonraki Kurultay’a giderken hiçbir il başkanına beni destek açıklaması yaptırmayacağım. Yasak olacak bu" dedi.

SALICI DESTEK AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Salıcı, CHP İl Başkanlarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ’na destek açıklamasını okuyan İl Başkanı olmuştu. İnce’nin bu eleştirisine konuşmasının sonunda yanıt veren Salıcı da, "CHP’nin demokrasi yolunda olduğundan ki diye konuştu.

DAVUTOĞLU’NA ELEŞTİRİLER

İnce konuşmasının büyük bir bölümünde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Ak Parti Genel Başkanlığı'na ve Başbakanlığa adaylığını eleştirerek, "Dış politikada oyun kurucu olarak anılırken, oyuncak şekline geldik. İnsanlarımız bir başka ülkenin topraklarında rehin bulunurken bu başarısız adam bu ülkeye başbakan oluyor" dedi.

"ERDOĞAN KİME KARDEŞİM DEDİYSE PERİŞAN OLDU"

İnce, Davutoğlu konusundaki eleştirilerini , "Obama parmakla çağırmıştı, Erdoğan da parmakla işaret etti. Birinin parmakla çağırıp, öbürünün parmakla işaret ettiği Türkiye’nin dış politikasını batağa saplayan birisi bu ülkenin Başbakanı oluyor. Gerçi kime 'kardeşim' dediyse hali perişan oldu, Esad, Kaddafi, Gül, dün de Sayın Davutoğlu’na ’kardeşim’ dedi. Onun da sonu pek iyi olmayacak gibi görünüyor" şeklinde sürdürdü.

"TÜRKİYE’Yİ BELADAN CHP KURTARIR"

Türkiye’nin başının belada olduğunu ve Türkiye’yi beladan kurtarmak gerektiğini söyleyen İnce, "Bunu CHP yapacak. Mevcut yapıyla CHP’nin bunu yapma umudunu görmüyorum. Sokağa sorarsanız bunu anlarsınız" dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMDE AKP ’Yİ DURDURMAK LAZIM"

Önümüzdeki seçimin Türkiye’nin son seçimi olduğunu söyleyen Muharrem İnce, "Bu Türkiye’nin son seçimidir. Bir daha böyle bir seçim yok. Eğer önümüzdeki seçimde Tayyip Erdoğan partisi AKP, 367’yi geçerse, anayasa değişikliğini yapacak güce erişirlerse, emin olun ki başkanlık sistemi geliyor, parlamenter sistem yok oluyor. Artık bir partinin iktidarı söz konusu değil, kişinin iktidarı olacak.

Bu bizim için son şanstır" diye konuştu. 'Muharrem İnce erken davrandın' diyenlere cevabının; ''Muharrem İnce bekler ama Türkiye beklemez. Memleket bir batağa saplanmış ve daha da büyük bir patağa saplanacak. Başkanlık sistemi, bu ülkede solcuların, devrimcilerin, Atatürkçülerin başına bela olur. Onun için CHP’nin bu seçimde iktidar olma lazım" olduğunu söyleyen CHP Genel Başkan adayı İnce, "Model ülke Türkiye’yi yaratmak için, model parti CHP’yi yaratmalıyız" dedi.

"DÖNMEZEM YOLUMDAM…"

Bir yola girdiğini ve bu yoldan dönmeyeceğini söyleyen İnce, "Ben bir yola girdim. Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan. Ben bu partiyi iktidar yapacağım. Ben kurultay delegelerimizin kapı kulu olmadığına, özgür bireyler olduklarına inanıyorum. Genel Başkan yardımcıları kimleri ararsa arasın. Tehdit etsinler. Hiç merak etmeyin, ben bu partinin yürekli insanlarına, yürekli gençlerine, devrimcilerine, solcularına inanıyorum" diye konuştu.

DELEGELERE BASKI İDDİASI

Delegelerle ilgilenmenin ayrı, onlara baskı yapmanın ayrı bir şey olduğunu belirten Muharrem İnce, "Baskı kurmak, yakışmaz. Bunlardan vazgeçelim. Partinin yöneticilerini uyarıyorum. Yarın o partiyi birlikte yöneteceğiz. Sonucu belirleyecek olan iddiadır. Sonucu belirleyecek olan umuttur" ifadelerini kullandı.

"GENEL BAŞKANI PARTİ ÜYELERİ SEÇECEK"

Genel Başkan olması halinde sonraki genel başkanları, tüm parti üyelerinin oyuyla seçeceklerini söyleyen İnce, Cumhurbaşkanlığı seçiminde dile getirilen 'adil yarış yapılmıyor' eleştirilerinin CHP Genel Başkan adaylığı yarışı için de geçerli olduğunu söyledi. İnce, "Ey benim Kemal abim. Sen partinin olanaklarını kullanıyorsun. Ben tek başına mücadele ediyorum. Önce kendin demokrat olacaksın.

Genel merkezin telefon paralarını cebinizden ödeyeceksiniz bu ay. Herkese telefon açıyorsunuz. Ben ofisten açıyorum, parasını kendim ödüyorum. Önce örnek alacaksınız. Partide örnek olursak, Türkiye’de de insanlar sana inanırlar" diye konuştu. Üyelerle seçim yapılması durumunda yüzde 80 oy alacağını öne süren İnce, "Ama delegelerle de farklı sonuç çıkmayacağına da inanıyorum "dedi.

"NEREYE GİTTİ GANDİ KEMAL"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerde de bulunan İnce, "2010’da açın kapıları diyordu. Nereye gitti o Gandi? Nereye gitti o yürekli adam. Nereye gitti o devrimci Kemal" diye sordu. İnce sözlerini şu şekilde sürdürdü: ''Bu parti solculuğunu hatırlayacak, bu parti devrimciliğini, Atatürkçülüğünü hatırlayacak. Kurultay kazanmak önemli değil, seçim kazanmak önemli. Önümüzdeki 2 seçimde, CHP’yi birinci parti yapamazsam, Pazartesi sabahı istifa ederim. Ecevit yüzde 42’yi nasıl yaptıysa ben de yapacağım. AKP’yi tarihin çöplüğüne göndermek izin CHP’den yetki istiyorum. ben bu Ampulü söndürürüm.''

"CHP’NİN BAŞINA UZUN ADAMI GETİRİN"

"AKP’nin başında uzun bir adam varken bizdeki biraz daha kısaydı" diyen İnce, "Şimdi AKP’nin başında kısa bir adam var. CHP’nin başına da uzunu getirin. Önce 2015’de kısasını indireyim. Sonra uzununu indireyim" ifadesini kullandı.

İnce’nin bu sözleri salondan büyük alkış aldı.

YİNE SALICI UĞURLADI

İnce’ konuşmasının ardından destekçilerinin yoğun ilgisiyle İstanbul İl Başkanlığı’ndan ayrıldı. Gelişti olduğu gibi gidişte de İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İnce’ye eşlik etti.

Özgür ALTUNCU - Yaşar KAÇMAZ / DHA