Gündem Muharrem İnce: Çocuk sayısına karışmam

Muharrem İnce: Çocuk sayısına karışmam

Paylaş
Muharrem İnce: Çocuk sayısına karışmam

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün akşam CNN Türk’teki “Seçime Doğru Özel” programında gazetecilerin eğitimden, dış politikaya ve kendi projelerine kadar birçok sorusunu yanıtladı.

Muharrem İnce dün akşam CNN TÜRK’te Başak Şengül moderatörlüğünde yayınlanan ‘Seçime Doğru’ programına katıldı. İnce, Hande Fırat, Murat Çelik ve POSTA Gazetesi Ankara Te “Cemevlerine yasal statü vereceğim.” Peki 16 yıldır niye yapmadın? Şimdiye kadar aklın neredeydi? Biz bunun önergesini verdik, AKP oylarıyla reddedildi. Bunun için seçimi beklemesine gerek yok. Bir Kanun Hükmünde Kararname ile bunu yapabilir. Bir gecede yapabilir. Hadi yapsın. Alevileri böyle mi kandıracağını sanıyor. Hadi hemen yapsın. Ben gelir gelmez hemen yapacağım.

Haberin Devamı

‘ÇOCUK MAMASININ KDV’SİNE KARIŞIRIM’

Cumhurbaşkanı olunca milletin çocuk sayısına karışmam. Ama bezine, mamasına, sütüne karışırım. Çocuk bezinde KDV yüzde 18, çocuk mamasında KDV yüzde 18, çocuk sütünde KDV yüzde 8. Ben bunu indireceğim. Musluktan akan sudan 5 vergi alınıyor. Elmas, pırlanta, yatta ÖTV yok.

‘ÜLKENİN SAHİBİYİZ’

Bu ülkenin sanayisi, merası, denizleri atıl duruma getirildi. Bunları verimli şekilde kullanmak için gerekeni yapacağız. Biz bu ülkenin nöbetçisi değiliz sahibiyiz.

‘4+4+4 İPTAL EDİLECEK’

4+4+4 devam etmeyecek. Her gelen bakan değişiklik yapıyor. 24 Haziran’daki sınav, erken seçim kararı aldıkları için ertelendi. Hangisi daha önemliydi? Bence sınav önemli. Seçimin 1 hafta geç olması ülkenin kaderini değiştirmez ama sınav çocukların geleceğini değiştirir. Benim önceliğim çocuklar. Ben ezber bozmak istiyorum. Barış ve huzur istiyorum. Bizi hapsettikleri yüzde 25’ten çıkmak istiyorum.

Haberin Devamı

FETÖ OKULLARINA 114 TRİLYON VERİLDİ

İnce “FETÖ ile AKP aynı bedende iki ruh gibiydiler 2013’e kadar. 15 Aralık’tan sonra 2015-2016 eğitim öğretim yılında FETÖ’cü okullara 114 trilyon para harcadı bu iktidar, biliyor muydunuz? Bu bilgi Milli Eğitim Bakanlığı’na ait. FETÖ’cü okullara çocuğunu gönderen memuru işten attın. Peki Sayın Erdoğan, bu parayı FETÖ’cü okullara veren Bakan’ı ne yapacağız? dedi.

ERDOĞAN GÜLEN'İ ZİYARET ETTİ İDDİASI

İnce programda şu iddiada bulundu: Sayın Erdoğan 2001’de partiyi kurmadan önce Fettullah Gülen’i ziyaret ettin mi? İcazet almaya gittin mi? Ben diyorum ki, gittin. Ben cumhurbaşkanı olduğumda bunu ispatlayacağım. Sorum çok net.