Gündem Muharrem İnce genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldi

Muharrem İnce genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldi

Paylaş
Muharrem İnce genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldi

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul'da ulusal gazetelerin, televizyonların ve internet sitelerinin genel yayın yönetmenleri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Muharrem İnce seçimi kazandığı takdirde Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu'na başkan yardımcılığı teklif edeceğini açıkladı

Yeşilköy'deki bir otelde düzenlenen kahvaltılı toplantının başında basın mensupları kısa bir görüntü aldı. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Muharrem İnce'ye TBMM Başkanvekili ve Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay eşlik etti.

Haberin Devamı

Toplantıya CNN Türk Genel Müdürü Bora Bayraktar, Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rıfat Ababay, Posta.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Coşkundeniz gibi isimlerin de aralarında olduğu medya yöneticileri katıldı.

Muharrem İnce toplantıda şu mesajları verdi: "Yardımcılık teklif ederse, kazanırsa kabul ederim. Ben kazanırsam onlara (Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu) yardımcılık teklifinde bulunacağım. Ekonomi konusunda piyasalara ve topluma güven vererek başarı sağlayacağız.

30 yıldır siyasetin içindeyim. İlk kez farklı kampanya; taşıma yok, masraf yok, Tayyip Erdoğan'ın mitinglerinden fazla katılım var, okullara öğrencilere baskı yok.

Haberin Devamı

Olağanüstü bir dip dalgası var. Dünya medyasında manşet oluyoruz. 200 ülkenin 100'ünün büyükelçisi randevu istedi. Restorasyon süreci dedim, bugünkü düzen doğru değil ama geçmiş de doğru değildi. Geçmişteki parlamenter sistem de iyi değildi. Geçmişe dönmeyeceğiz, düzelteceğiz, tamirat sürecine gireceğiz. Benim cumhurbaşkanlığımda en rahat insanlar gazeteciler olacak. Bu seçimi alacağım göreceksiniz. Buna hep birlikte dur diyeceğim, sonu ne olursa olsun dur diyeceğim.

Ömer Halisdemir’in mezarına gittin mi? E gittim, al sana fotoğrafını. Ailesine gittim. Ama Halisdemir’in kardeşi milletvekili adayı olmak istedi senden, sen yapmadın.

2,5 sene görev yaptım, tek maaşla geçinemedim, istifa ettim, geri döndüm memlekete. Suç mu bu?

Dersaneye ceza kesilmiş ödemiş miyim ödemişim kime ne? Bu trafik cezası gibi bir şeydir.

Apoletleri sökme sözümün arkasındayım. Emekli ederim demektir.

30 bin Suriyeli seçmen sonucu etkilemez.

30 sene önce yazdığım şiiri yazıyorlar. Çok muhafazakar ya, okusun bir Necip Fazıl'ın şiirlerini ama onun 5 yıl önceki FETÖ ortaklığını yazmak suç! Keşke zamanım olsa da o şiirleri yeniden yazsam...

Ekonomiyi tartışmıyor, dolar, mutfak demiyor... Ben Recep Tayyip Erdoğan'la TV'lerde tartışmak istiyorum. 80 milyon bizi izlesin...

Erdoğan'a soramayacağınız soruları bana sorun, gazeteciler canına okumalı siyasetçilerin. Tek adamın tahakkümünden çıkmalıyız. 81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım...

Haberin Devamı

En acil işimiz hukuk devleti olacak...

Seçilir seçilmez Avrupa turu yapacağım, başkentleri gezeceğim. AB istemese de yapmamız gerekenler var."

ÇIKIŞTA DA AÇIKLAMA YAPTI

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharram İnce kahvaltıdan sonra yaptığı açıklamada "Bu seçimin sonunda 81 milyon kazanacak. Bu seçimin sonucunda en özgür Türk medyası olacak. Türkiye olağanüstü bir değişim yaşıyor, hep birlikte göreceğiz. Ben Sayın Erdoğan ile meydanlarda atışmak istemiyorum. İstediği televizyonda tencereyi, mutfağı, geçim sıkıntısını tartışmak üzere karşıma çıksın diyorum. 'Aracıya gerek yok, yüzyüze konuşalım' diyorum. Olasılık üzerinden konuşmayayım, ben bu iş oldu diyorum" dedi.