Gündem Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu ve Koç'a meydan okudu

Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu ve Koç'a meydan okudu

Paylaş
Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu ve Koç'a meydan okudu

'İl başkanları ve kurultay delegelerini tehdit edip zorla imza istiyorsunuz sonra da çıkıp Ak Parti'yi eleştiriyorsunuz'

CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP’de hiçbir zaman şu anki kadar bir baskı olmadığını iddia ederek, "Kurultay delegeleri belediye başkanlarının, parti yöneticilerinin, genel başkanların kapıkulu değil" dedi. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İzmir programının ardından CHP Aydın İl Teşkilatını ziyaret etti.

Haberin Devamı

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ve bir grup partili tarafından karşılanan İnce, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç’u sert bir dille eleştirdi. Türkiye’ye umut olması gereken CHP’nin el freni çekilmiş araba gibi yerinde saydığını iddia eden Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na desteğin kalmadığını iddia etti.

Türkiye’nin her köşesinde yapılan araştırmalarda kendisinin önde olduğunu savunan İnce, şöyle konuştu: "Sorduklarınız arasında beni geçerse tamam ben yokum o zaman. Ama ben geçmediğini biliyorum. Bu partiye yeniden umut olmak istiyorum. Partiyi ayağa kaldırmak istiyorum ve başınızı öne eğdirmek istemiyorum. Ben seçim akşamları partinin ışıklarını erken kapattırmak istemiyorum. Seçim akşamları sizi evde ağlatmak istemiyorum. Seçim akşamı parti binasının önünde şenlik olsun istiyorum. Meşaleler yansın, kutlamalar yapılsın istiyorum." Kendisine "Sen parlak bir milletvekiliydin, 2015’ten sonra top ayağına geliyordu. Niye seçim öncesi bunu yaptın" diye soranların olduğunu kaydeden İnce, şunları söyledi: "Onlara şunu söyledim; Muharrem İnce’nin geleceği önemli değil. Önemli olan ülkenin geleceğidir. Eğer bu seçimde CHP yüzde 20’lerde kalırsa, AKP yüzde 45’lerde oy alırsa, 330 ya da 367’yi geçerse AKP; emin olun başkanlık sistemi gelecek. Ben size söylüyorum; ben bu ülkenin başbakanı olacağım. Önce o Davutoğlu’nu indireceğim, sonra da Erdoğan’ı indireceğim."

Haberin Devamı

CHP’nin potansiyelini iyi bildiğini ifade eden İnce, sözlerine şöyle devam etti: "Üyelerle seçim yapılsa yüzde 85-90 genel başkan olacağımızı biliyorum. Kurultay delegelerinin de farklı düşünmediğine inanıyorum. Onlar bu milletin temsilcileri ve bu partinin vicdanı. Onlar belediye başkanlarının, parti yöneticilerinin, genel başkanların kapıkulu değil. Cumhuriyet Halk Partisi’nin en büyük sermeyesi İş Bankası hisseleri değildir. CHP’nin en büyük sermeyesi inanmış, aslan yürekli insanlarıdır. Benim genel başkanlığımda CHP; emek, ekmek, özgürlük ve demokrasi diyecek. Ben bu partiye solcu ve devrimci bir parti olduğunu yeniden hatırlatacağım. Herkes bu partide cesareti yeniden görecek." Kurultayda tüzük değişikliğinin genel başkan seçiminden önce yapılması için Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulunan İnce, şunları söyledi: "Gelin 6’ıncı maddeyi 5’e alalım. Önce tüzük değişikliklerini yapalım, sonra genel başkanı seçelim. Hadi buyurun, hadi yapalım bunu."

Haberin Devamı

"HİÇ BU KADAR BASKI OLMADI"

İnce, zaman zaman eski yönetimde de illere baskı olduğunu beyan ederek ancak şu anki baskıların hiçbir dönemde yaşanmadığını ileri sürdü. İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu Türkiye siyasetinde her zaman olur. Saklayacak, gizleyecek de değilim. Ama böylesini hiç görmedim. Genel merkeze oturmuşlar, telefon ellerinde illeri basıyorlar, zorla imza toplamaya çalışıyorlar. Böyle bir yapı var mı? Bu yapının Türkiye’ye demokrasiyi getireceğine kim inanır? Yazık, insanları korkutuyorsunuz. Kimsiniz siz yav. Siz mi ülkeye demokrasi getireceksiniz? İl başkanları ve kurultay delegelerini tehdit edip, zorla imza istiyorsunuz. Sonra da çıkıp AKP’yi eleştiriyorsunuz. Yazık çok ayıp. Bırakın özgür olsun insanlar."

Haberin Devamı

"EY KOÇ, NİYE GENEL BAŞKANA SÖYLEMİYORSUN?"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Erdoğan’ı seçimde adil yarışmadığı iddiasıyla sürekli eleştirdiğini anımsatan İnce, şunları söyledi: "Meydan meydan gezip ‘Başbakan gel adil yarışalım’ dediniz. E şimdi bizim yarışımız adil mi? Genel merkez emrinizde, telefonları emrinizde, arabaları emrinizde, gücü emrinizde, baskısı emrinizde. Ey parti sözcüsü Haluk Koç; ‘Grup Başkan Vekilliğinden istifa et, öyle aday ol’ diyordun; ettim. Aynısını Genel Başkana da söylesene. Vekil bıraksın 15 gün, gelsin beraber yarışalım. Söylesene, niye söylemiyorsun. Tayyip Erdoğan’a söylüyorsunuz, Muharrem İnce’ye söylüyorsunuz; Genel Başkana niye söyleyemiyorsun. O da adil olsun."

"EN AZ 750 OY ALMAM LAZIM"

Genel başkan seçilememesi halinde istifa etmeyeceğini açıklayan İnce, genel kurul tahmini ve yeniden milletvekilli adayı olup olmayacağı yönündeki soruya şöyle cevap verdi: "Ön seçim olan 81 vilayetin herhangi birisinden aday olabilirim. Hiç fark etmez. Aydın olursa, Aydın’dan da olur. İnsanlara güveniyorum. Yalova’da olur, hiç fark etmez. Ön seçim olacak, gireceğim o ön seçime. O zaman ak koyun, kara koyun belli olur. Eğer partinin geleceği oy verecekse, umut oy verecekse 750 üzerinde çıkmam lazım." CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ı da eleştiren İnce, partililerin toplantıya katılmaması yönünde tehdit edildiğini iddia etti. Tezcan’ın Buharkent’te yapılan ara seçimde kendisine "Bırak Yalova’yı gel, senin burada çok etkin var" diye kendisine 10 kere telefon açtığını ifade eden İnce, Tezcan’a "Madem ben o kadar etkisiz adamdım da niye bana ‘Sen Türkiye’nin en etkili milletvekilisin. Gel bize de yardımcı ol’ deyip sabahtan akşama kadar Aydın’ı karış karış gezdirdin Sayın Genel Başkan Yardımcısı."

Haberin Devamı

IHA