Siyaset Muharrem İnce manifestosunu açıkladı
Paylaş
Muharrem İnce manifestosunu açıkladı

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce manifestosunu açıkladı. İnce, "Onarım politikalarımız 5 ana sütuna dayalı olacak. Bu sütunlar, Hukukun üstünlüğü, demokrasi sütunu, ekonomi sütunu, dış politika sütunu, eğitim sütunu" dedi. İnce OHAL'in kaldırılacağını, HSK'nın yeniden yapılandırılacağını, terör örgütleriyle mücadele edileceğini, enflasyonun yüzde 5'e düşürüleceğini, Yüksek Öğretim öğrencilerine 1000 lira burs, öğretmenlere 3600 lira ek gösterge verileceğini, çiftçiye mazotun 3 liradan satılacağını ve passoligin kaldırılacağını söyledi.

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce manifestosunu açıkladı. İşte İnce'nin açıklamalarından satır başları...

Haberin Devamı

Basın özgür değil. Birbirini dinlemeyen güvenmeyen birlikte yaşama isteğini kaybeden insanların sayısı artıyor. İktidarın kutuplaştırıcı dili artıyor. Barışımızdan her geçen gün bir parça daha koparılıyor.

"ORTADOĞU BATAĞININ DİBİNE SAPLANDIK"

İmkanı olan yurdumuzu terk etmek istiyor. Yanlış eğitim sonucunda Türkiye uluslararası değerlendirmelerde en alt sıralara düşürüldü. Dış politikada topyekün bozgun dönemi yaşanıyor. Dış politika yalanlarla idare edilmeye çalışılıyor.

Ortadoğu batağına dibine kadar saplandık. Anadolu'nun fakir evlatları vatan mücadelesi veriyor. Ülkemiz 5 milyona yaklaşan göçmen sorunuyla karşı karşıya bırakılmıştır. Türkiye herkesle kavga eden ve yalnızlaşan bir ülke konumuna gelmiştir.

"DEĞERLİ YALNIZLIK DİYE ANLATMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Türkiye niteliksiz mültecilerin depolandığı tampon bir ülke rolüne razı oldu. İtibarı sıfırlanmış bir ülke haline dönüştük bunu da değerli yalnızlık diye halka anlatmaya çalışıyorlar. Akıl ve bilimle yollarını ayırmış çarpık zihniyet ufkumuzu karartmaktadır. OHAL olağanlaşmıştır. Kadınlarımızı perde arkasına iten bir toplum dayatılmaya çalışılıyor. İnsanlarımızın huzur içinde yaşama hakkı elinden alınmaktadır.

Haberin Devamı

"KARANLIK BİR YOLA GİRMEK ÜZEREYİZ"

Sözün kısası karanlık bir tablo iç karartıcı ülke ve bunalmış bir millet var. Karanlık bir yola girmek üzereyiz. Ülkeyi yönetenler görülmemiş bir aymazlıkla her şeyi istiyorlar. Doğal çevremizi tahrip etmektedirler. Yeşil alanlar talan edilmiştir. Ardından şehirleri yaşlanmaz hale getirdiklerini itiraf etmektedirler.

"EKONOMİK TABLO TAM BİR FELAKET"

İktidarda kalmak dışında düşündükleri başka bir şey yok. Ekonomik, siyasal iç ya da dış her politika gerçeklikten uzaklaştırıldı. Ekonomik tablo tam bir felakettir. Vicdan ile din arasındaki bağ koparıldı. Bu dönemde hak ve güç arasındaki bağ koparıldı. Haklının başının sürekli eğik olduğu bu ülkede hiç bir şey dik duramaz. Adil olmayan bir hukuk dayatılmaktadır.

Ülkeyi içinde bulunduğu duruma düşürenlerin ülkeyi bu durumdan kurtarmaları beklenemez. 16 yıldır iktidarda değilmiş gibi kurtarıcı rolüne soyunarak dalga geçmelerine izin vermeyeceğiz.

"POLİTİKALARIMIZ 5 ANA SÜTUNA DAYANIYOR"

Onarım politikalarımız 5 ana sütuna dayalı olacak. Bu sütunlar, Hukukun üstünlüğü, demokrasi sütunu, ekonomi sütunu, dış politika sütunu, eğitim sütunu. Temel hedefimiz halkımızın huzur refah ve barış içinde yaşamasını sağlamaktır.

Haberin Devamı

"HSK YENİDEN YAPILANDIRILACAK"

Hukuk devleti kavramını asgari bir standart haline getireceğiz. Yargının bağımsızlığını yeniden tesis edeceğiz. İlk adım OHAL'in kaldırılması olacaktır. HSK yeniden yapılandırılacak. Adalet Bakanı ve müsteşarı yer almayacak. Özel hayatın gizliliği en önemli ilkelerimizden. Telefon dinlemeleri engellenecektir.

"TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE EDİLECEK"

Yerel yönetimler ve sivil toplum ön plana çıkacak. Yerel yönetimler güçlendirilecek. Medya siyasetin ve sermayenin güç devşirme aracı olmaktan çıkarılacak. Demokrasimizi tehdit eden FETÖ, IŞİD, PKK ve benzeri terör örgütleriyle mücadele edilecektir.

"LİYAKAT VE EHLİYET ANA UNSUR OLACAK"

Kamu yöneticilerinin tarafsız görev yapmaları esas olacaktır. Yükseltilmelerinde liyakat ve ehliyet ana unsur olacaktır. Kamu yönetimi hesap verilebilen bir hale getirilecektir.

"ENFLASYON YÜZDE 5'E DÜŞÜRÜLECEK"

Zengini daha zengin yoksulu daha yoksul yapan ekonomi politikalarına son vereceğiz. Kaynaklar üretim ekonomisine yönlendirilecek. Kontrolsüz kamu harcamalarıyla bozulmuş faiz yüzde 7'ye enflasyon yüzde 5'e düşürülecek. En az 5 yerli markayı dünya markası haline dönüştürmeyi hedefleyen ar-ge politikası uygulanacaktır.

Haberin Devamı

"DÜNYA ÜLKELERİYLE SAĞLIKLI İLİŞKİLER KURULACAK"

Dış politikalar barıştan ayrılmayacak politikalar geliştirilecek. Herkesle kavga eden devlet görüntüsünden hızla çıkılacak bütün dünya ülkeleriyle sağlıklı ilişkiler kurulacaktır. Batı ülkeleri ve AB ile ilişkilerimizi ulusal çıkarlarımız doğrultusunda normalleştireceğiz. Kıbrıs'ta adil ve hızlı çözüme ulaşmak hedefimizdir.

"ÖĞRENCİLERE 1000 LİRA BURS"

Yurt dışındaki vatandaşlarımızı bulundukları ülkelerdeki sorunlarına çözüm için etkin politikalar izlenecektir. Eğitim toplum mühendisliği olarak kullanılmayacaktır. Devlet üniversiteleri özerkleştirilecektir. Üniversitelerin bölünmesi engellenecektir. Yüksek Öğretim öğrencileri 1000 lira burs verilecektir. Verilen burslar mezuniyetten sonra 2 yıl ödenmeye devam edecektir. Tam gün eğitim sistemine geçilecektir. Proje okul uygulaması kaldırılacaktır. Okullara zorunlu bağış engellenecektir. Sınavlardan giriş ücreti alınmayacaktır. Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilecektir. Öğretmenlik alımında mülakat sistemi kesinlikle kaldırılacaktır.

Haberin Devamı

Vatandaşlarımızın her türlü ilaca erişmesi için gereken düzenlemeler yapılacaktır.

"ÇEVREYE SAYGILI SANAYİ KURULACAK"

Çevreye duyarlı sürdürülebilir politikalar geliştirilecektir. Çevreye saygılı bir sanayi kurulacaktır. Çevrenin kirlenmesine izin vermeyeceğiz. Doğal yaşamın korunması ve hayvan haklarının gözetilmesi politikalarımız ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yürütülecektir.

"ÇİFTÇİYE MAZOT 3 LİRA OLACAK"

Çiftçiye mazotu 3 liradan vereceğiz. Şeker fabrikalarının özelleştirme kararlarını iptal edeceğiz. GAP projesi tamamlanacaktır.

Çalışanların örgütlenmesinin önündeki engelleri kaldıracağız. Herkese iş ana hedefimiz. Asgari ücret 2 bin 200 lira olacak.

"PASSOLİG KALDIRILACAK"

Sporun siyasallaşması engellenecek. Başta atletizm olmak üzere bütün spor dalları özendirilecek. Passolig uygulaması kaldırılacaktır.

"SEVGİ KARDEŞLİK YOL GÖSTERİCİ DEĞERLERİMİZ OLACAK"

Bir başka görevimiz birbirlerine düşmanlaştırılan insanları barıştırmaktır. Saygın bir ülke olmanın içeride sağlayacağımız birlik ve bütünlükten geçtiğini göz önünde bulunduracağız. Sevgi, kardeşlik yol gösterici değerlerimiz olacaktır. Büyük Atatürk ve arkadaşlarının kutlu uğraşlarında büyük dayanakları olan bu milletin gücüne güveniyoruz. Cumhurbaşkanlığını kazanacağız Meclis çoğunluğunu alacağız. Parlamenter demokrasiyi tekrar hayata geçireceğiz. 2023'te Cumhuriyetimizin hak ettiği 100. yıl sevincini huzur ve barış içinde kutlayacağız.