Siyaset Muharrem İnce'den Erdoğan'a: Hava durumu bile senden fazla izlenmiş
Paylaş
Muharrem İnce'den Erdoğan'a: Hava durumu bile senden fazla izlenmiş

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Tunceli'de konuştu. İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a televizyona birlikte çıkma çağrısını yineledi, "Erdoğan'ın reytingi 11 benimki 44. Hava durumu bile Erdoğan'dan fazla izlenmiş. Tunceli'den rakibime sesleniyorum, reytingi sana ben katarım. Gel benimle televizyona çık da havan olsun biraz" dedi.

İşte İnce'nin açıklamalarından satır başları...

Haberin Devamı

Ben ona diyorum ki bak geçim sıkıntısı var, mutfaktaki enflasyon %30, mutfakta et yok, gel bunları konuşalım. İstediğin kanalda çıkalım konuşalım bunları. Sonunda bana cevap verdi. 'Seninle televizyon kanalına çıkarsam sana reyting yaptırırım' dedi. Ben de dedim ki çocuklara 'Şu reytingleri bir kontrol edin.' Erdoğan'ın reytingi 11 benimki 44. Hava durumu mu fazla izlenmiş Erdoğan mı fazla? Hava durumu bile Erdoğan'dan fazla izlenmiş. Tunceli'den rakibime sesleniyorum, reytingi sana ben katarım. Hava durumu bile senden fazla izlenmiş. Gel benimle televizyona çık da havan olsun biraz.

"ÇOCUKLARIMIZI DÜNYA VATANDAŞI YAPACAĞIZ"

Geleceğe yönelik işler yapacağız, çocuklarımızı iyi eğiteceğiz. Resmi dil Türkçe'yi öğreteceğiz, evinde konuştuğu annesiyle konuştuğu dili öğreteceğiz, Kürtçeyse Kürtçe, Arapçaysa Arapça. Üçüncüsü uluslararası bir dil öğreteceğiz, Japonca, Rusça, İngilizce, Almanca, çocuklarımızı dünya vatandaşı yapacağız.

Haberin Devamı

"KEMAL BEY BENİ DEĞİL SENİ HARCADI"

Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıktım yenildim. Bir daha çıktım yine yenildim ama şimdi Cumhurbaşkanı adayıyım. Bizim bu hukukumuzu Erdoğan anlayamaz. Erdoğan'ı ziyarete gittim. 'Kemal bey seni harcadı. Genel Başkan olacaktın şimdi olmayacaksın' dedi. Ben de 'Kemal bey birini harcadı ama beni değil seni harcadı ben Cumhurbaşkanı olacağım' dedim.

"TÜRKİYE'DE BİR İLK OLUYOR"

Devlet çöktü, gelenekler gitti. Bunları rahmetli Kamer ağabey o Meclis'te ne güzel anlatırdı. Herhalde Türkiye'de bir ilk oluyor. Seçilmeden hizmetlerim devam ediyor. Ben diyorum ki '3600'ü vereceğim' o da 'Vereceğim' diyor. Ben diyorum ki '48 saat içinde OHAL'i kaldıracağım' aklı başına geldi o da 'Kaldıracağım' diyor.

"SEN ÜTÜSÜZ PANTOLONLA GEZDİĞİN GÜNLERİ UNUTTUN"

Bu seçim iki zihniyet arasında olacak. Bir yanda sahte belge düzenleyenler, kumpas kuranlar, yalan söyleyenler. Öbür tarafta biz, yani milletin evladı. Ben diyorum hak hukuk adalet. Erdoğan diyor çay, kek, oralet. 16 yılın sonunda bulduğu projeye bak. Ben diyorum ki her mahallede bir kreş olsun, çocuklar kreşe kadınlar işe gitsin. O diyor ki her mahallede bir kıraathane olsun. İnce hastalık korkusu menüyü bile değiştirdi. Çayla kek vardı. Tatar böreği, arnavut ciğeri İzmir köfte....Menü zenginleşiyor. Bay Muharrem diyerek beni elitist bir yere koymaya çalışıyor. Geç onları. Sen Saraylısın. Sen unuttun. Ütüsüz pantolonlarla gezdiğin günleri unuttun. Sende yerli milli bir şey kalmadı artık.

Haberin Devamı

Her şeyi biliyor. Doğum uzmanı o, mimar o... Her şeyi biliyor ama benim karşıma çıkamıyor.

Dün Üsküdar'da evinin önünden seslendim. Haydi gel dedim.

"DEMOKRASİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ"

24 Haziran'dan sonra OHAL'i kaldıracağız. Kamuda yükselmenin en adil koşullarını koyacağız. Her türlü ayrımcılığı bitireceğiz. 81 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım. Demokrasimizi güçlendireceğiz. Cumhurbaşkanı aleyhinde Tweet atamayan gençlerden hayır gelmez. Bankaları yeniden yapılandıracağız.