Gündem Muharrem'in babası adalet bekliyor

Muharrem'in babası adalet bekliyor

Paylaş
Muharrem'in babası adalet bekliyor

Van Gürpınar'ın Çalı mezrasında 1 Şubat akşamı hastalanan 1.5 yaşındaki Muharrem Taş, yolların kardan kapalı olması nedeniyle hastaneye götürülemediği için öldü. Muharrem'in ölümünde ihmali olduğu öne sürülen kurumlar hakkında başlatılan soruşturma bir yıldır sonuçlanmadı

Van Gürpınar’ın Çeli mezrasında oturan 1.5 yaşındaki Muharrem Taş 1 Şubat akşamı rahatsızlandı. Ateşi çok yüksekti ve sürekli öksürüyordu. Baba Abdulvahap Taş, telefonla durumu görevlilere bildirdi. En yakın köye 16 kilometre uzaktaki mezranın yolu kardan kapalıydı. Saatlerce beklediler ama kimse gelmedi. Muharrem gece 02.00 sıralarında son nefesini verdi.

Haberin Devamı

Muharrem’in cansız bedeni sabah bir çuvala kondu. Çuvalı Muharrem’in babası sırtına astı. Karlı kaplı dağları 4 saatte yürüyerek aşıp yola ulaştı. Oradan bir araca binip Van’a gitti ve ölen oğlu 3 yaşındaki Muharrem’i otopsi için devlet hastanesine bıraktı. Muharrem’in otopsi yapılmış bedenini çuvala koyup tekrar köye taşımak istemediler. Bebek, Van’da toprağa verildi.

Taş ailesi, çocuklarının ölümünden sorumlu tuttukları kurumlar hakkında şikayetçi olunca soruşturma başlatıldı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da müdahil olduğu soruşturma kapsamında Başsavcılık ihmali olduğu öne sürülen yetkililer hakkında soruşturma yapılması için Van Valiliği’nden soruşturma izni istedi. Valilik izin vermeyince, soruşturmayı yürüten savcı ve Van Barosu, Van Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, valiliğin kararını haksız bularak geçen temmuz ayındaki kararında kamu görevlilerinin yargılanmasının önünü açtı. Bu kararla birlikte olayda ihmali bulunduğu öne sürülen kamu görevlileri hakkında açılan soruşturma devam ediyor.

Haberin Devamı

BİR DAHA DÖNMEDİLER

Büyük yankı uyandıran Muharrem’in ölümünün üzerinden bir yıl geçti. Taş ailesinin fertleri acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi. Yedi kişilik Taş ailesi çocukları Muharrem’in ölümünün ardında daha önce yaşadıkları Çalı mezrasına bir daha dönmedi. Köyde yaşayan diğer yakınları da mezradan ayrılınca mezrada kimse kalmadı.

Muharrem’in babası Abdulvahap Taş, oğlunun acısının bir türlü dinmediğini belirterek, "Bir daha köye dönemedik. Şimdi ailemin evinde yaşıyoruz. Orda çobanlık yapıyordum. Burada da hayvan pazarına giderek geçimimi sağlamaya çalışıyorum" dedi.

'ADALET BEKLİYORUZ'

Abdulvahap Taş, Muharrem’in ölümünde ihmal soruşturmasının ancak temmuz ayında başlatılabildiğini, ancak bugüne kadar sonuçlandırılamadığını söyledi. Adaletin yerine getirilmesini beklediklerini kaydeden Abdulvahap Taş, "Ben oğlumun acısını yaşadım. Oraya dönmek bizim için çok zor olacak. Ben dönsem de eşim çocuklarım gelmiyor. Ama mecburum dönmeye. Burada benim ne mesleğim var nede yapacağım bir şey. Burada işsizim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Anne Halise Taş ise bu acı olayın ardından Çalı mezrasının adını bile dile ağzına almak istemediğini söyledi.

HEKİM VE TEKNİSYENİN GÖREV YERİ DEĞİŞMİŞTİ

Muharrem Taş’ın ölümünün ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatıyla başlatılan idari soruşturmada, Van 112 Komuta Kontrol Merkezinde görevli bir Acil Tıp Teknisyeni ile 112 hekimine disiplin cezası verilerek 19 Şubat 2014 tarihinde görev yerleri değiştirilmişti.

DHA