Ekonomi Muhasebeci 'sesini' seçecek

Muhasebeci 'sesini' seçecek

Paylaş
Muhasebeci 'sesini' seçecek

İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan, “Hükümet, sesini yükselten odaların yönetimini değiştirmek istiyor. Seçim sistemimiz değiştirildi. Odamız 3 kere incelendi. Bugün, TOBB'un başına gelen de aynı şey. Ama 15-16 Mayıs'ta sesimizi yine yükselteceğiz” dedi

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Yahya Arıkan, Türkiye’nin sancılı bir ekonomik ve siyasi süreçten geçtiğini belirterek, “Böyle bir süreçte, odamızda seçim sistemi değiştirildi. Bizim gibi sesini çıkaran, raporlar yayınlanan, öneri ve eksiklikleri ortaya koyan odaların yönetimini değiştirmek istiyorlar” dedi. Son yıllarda Maliye’nin İSMMMO’yu 3 kere denetimden geçirdiğini belirten Yahya Arıkan, “Bugün Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin (TOBB) başına gelen de bu” diye konuştu.

Haberin Devamı

RAPORLARIMIZ ÇÖZÜME KATKI

Yahya Arıkan, Türkiye’deki gelişmeleri şöyle değerlendirdi: “Anayasa değişikliği, özelleştirmeleri kolaylaştırmak gibi ekonomik sonuçlar da içeriyor. Yatırım teşviği diye kısmi, amacına ulaşmayan teşvikler çıkarıldı. Teşvik yerine ‘söz alarak’ işsizlik azaltılmaya çalışılıyor. Kayıt dışı için sunulan çözümler samimi değil. Türkiye böyle bir süreçten geçerken, İSMMMO seçimlerine gidiyoruz. Biz tüm bu konularda rapor hazırladık, çözüme katkı olsun istedik. Ama gördük ki bu, rahatsızlık yaratıyor.”

NİSPİ TEMSİL SİSTEMİ DAYATMA

Yahya Arıkan, 15-16 Mayıs’taki genel kurulda nispi seçim sistemini zorunlu kılan yeni yasanın, şu anda iptal istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde bulunduğunu hatırlattı. Yahya Arıkan, “Ayrı ayrı listelerden insanlar, aldıkları oy oranına göre yönetime girecekler. Bu, demokratik görünüyor. Ama örneğin, Bakanlar Kurulu’na başka partilerden insan sokulsa, o kurul çalışabilir mi? İnsanlar bir arada çalışmaya zorlanıyor. Nispi temsil bir dayatma. Bu sistemle, meslek örgütlerini kaosa sokmayı doğru bulmuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

OYUNU BIRAKIP HAYATA DÖNMELİ

İSMMMO Başkanı, her şeye rağmen, seçimlerde ‘seslerini yükselteceklerini’ dile getirdi. “Demokrasi oyunlarını bırakıp gerçek hayata dönmeli, işsizliğe odaklanmalıyız” diyen Yahya Arıkan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Posta kutuları iş başvurularıyla dolu. İnsanlar kurs, yarışma kuyruğunda umut arıyor. Herkes iş, aş derdinde. Ankara ise kriz önlemlerini elden bırakmış, demokrasi oyunu oynuyor. İş dünyası ve mali müşavirlerin dört gözle beklediği Türk Ticaret Kanunu tasarısı da Meclis’te bekleye bekleye eskidi.”