Gündem Mühendis ölümlerinde FETÖ incelemesi

Mühendis ölümlerinde FETÖ incelemesi

Paylaş
Mühendis ölümlerinde FETÖ incelemesi

Milli projelerde çalışan ASELSAN mühendislerinin intiharlarını 3 müfettiş, FETÖ ve yabancı istihbarat parmağı gibi farklı açılardan inceleyecek

Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı; Aselsan’da milli projelerde çalışan mühendislerin şüpheli ölüm ve intiharlarıyla ilgili kapsamlı bir inceleme başlattı. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin görevlendirdiği üç müfettiş, hafta sonu yaşanan intiharın ardından şüpheli ölümleri; terör örgütü FETÖ bağlantısı, yabancı istihbarat parmağı, çalışma şartlarındaki stres gibi çok farklı açıdan inceleyecek.


14. KATTAN ATLADI


Son 15 yıl içinde başlatılan savunma sanayiinde milli üretim atağı çerçevesinde, ASELSAN dikkat çekti. Bu sürece paralel olarak milli yazılım projelerinde görevli ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümleri gündemde öne çıktı.

ASELSAN’da yerli savunma sistemleri üzerinde çalışan mühendislerden Kerem Parıldar da, hafta sonu Ankara’da bir binanın 14. katından atlayarak intihar etti.

Milli Savunma Bakanı Canikli, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda önceki akşam CHP milletvekili Musa Çam’ın intihar olaylarıyla ilgili sorusu üzerine, şunları söyledi: “En son intihar hadisesiyle ilgili olarak biz idari açıdan çok kapsamlı bir inceleme başlattık şu anda, ben 3 müfettiş arkadaşımızı görevlendirdim. Gerekirse bu inceleme heyetine başka uzman arkadaşları da alarak akademisyen, psikolog, vesaire onları da alarak bu çalışmayı geriye de yürütecek şekilde, eski olan hadiseleri de kapsayacak şekilde kapsamlı bir çalışmaya dönüştürüyoruz; onu başlattık dün. Onlarla ilgili dosyalar yargıda yeniden açıldı, çalışmalar sürüyor.