Gündem Muhsin Ertuğrul Sahnesi açıldı

Muhsin Ertuğrul Sahnesi açıldı

Paylaş
Muhsin Ertuğrul Sahnesi açıldı

Muhsin Ertuğrul Sahnesi açıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce yeniden düzenlenen Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, üç gün sonra Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ni Keşanlı Ali Destanı adlı oyun ile 'perde' diyeceğini belirterek, "Bundan sonra da tiyatro salonları açılması için çalışmalarımız devam edecek. Bütün sanatçılarımızla el ele verip çalışacağız" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin yenilenme sürecinde gelen eleştirileri kastederek, "Sanat yaşamımız karartılıyor diyen arkadaşlarımıza buradan bir gül atmak istiyorum" dedi. Açılış sonrasında duygu ve düşünceleri sorulan tiyatro sanatçılarından Ayla Algan, yeni bir sahneye kavuştukları için çok mutlu olduklarını ifade ederek, yenilenme aşamasındaki eleştirin boşa çıktığını söyledi.

Haberin Devamı

Zihni Göktay ise zamanında boğaz köprülerinin yapım aşamasında da ciddi eleştirilerin ve yürüyüşlerin yapıldığını anımsatarak, "Ama şimdi köprülerden en çok o dönemde protesto edenler yararlanıyor" dedi.

Sahnede yatay ve düşey hareket yeteneğine sahip döner platform, aşağı yukarı hareket edebilen orkestra çukuru ile ses ve ışık köprüleri de yer alıyor. Binada sanatçı odalarının yanı sıra fuaye ve kafeterya ile ayrıca tiyatro ihtisas kütüphanesi bulunuyor. Sahne, akustik özellikli ahşap kaplamalar, özel ses, ışık ve görüntü sistemleri ile de donatıldı. Salon içerisinde kurulan seslendirme sistemi, her türlü etkinliğe cevap verebilecek şekilde.

Salonda canlı müzik şovları, Opera ve Tiyatro gösterileri, Dolby Dijital Surround sinema gösterimleri, seminer, kongre ve her türlü toplantı etkinlikleri yapılabilecek.

5 katlı ve 600 kişilik kapasiteye sahip tiyatro binasının girişinde özürlüler için iki rampa ve seyirci bölümünde de 8 bedensel engelli koltuğu yeralıyor.

Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Haldun Taner'in "Keşanlı Ali Destanı" adlı oyun ile perdesini kapatmıştı. 20 Ocak 2010 tarihinden itibaren aynı oyunla İstanbullularla buluşacak.

DHA