Gündem Muhsin Yazıcıoğlu davası ertelendi

Muhsin Yazıcıoğlu davası ertelendi

Paylaş
Muhsin Yazıcıoğlu davası ertelendi

BBP’nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili, eski emniyet amiri Dursun Özmen hakkında ‘görevi kötüye kullanmak’ suçlamasıyla açılan dava 6 Mart’a ertelendi

2009 yılında Kahramanmaraş’ta yaşanan helikopter kazası sonucu dönemin BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve İHA muhabiri İsmail Güneş’in de aralarında bulunduğu 6 kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan davanın 14. duruşması Kahramanmaraş 1. Asli Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

DAVA 6 MART'A ERTELENDİ


Davanın ertelenme kararının ardından adliye binası önünde basın açıklaması yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin ölümüne ilişkin davanın 6 Mart 2018 tarihine ertelendiğini söyledi.

'BU BİR KİŞİNİN YARGILANDIĞI BİR MAHKEME'


Destici, konuşmasında şunları kaydetti:

"Bu dava süreci görevi ihmalden yargılanan Dursun Özmen’in mahkemesi ve davası için buradayız. Mahkeme süreci devam ediyor, geçtiğimiz mahkemede istenen belgeler tamamlanmadığı için, bunların gelmesi için ve yine burada, avukatlarımın bir takım iddiaları için mahkeme ileri bir tarihe yani 6 Mart 2018 tarihine ertelendi. Tabi bu biliyorsunuz bir kişinin yargılandığı bir mahkeme. Esas bizim hadisemiz yani Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarımızın şahadet süreciyle ilgili, burada Kahramanmaraş’ta süren bir ana soruşturma davası vardı. Biliyorsunuz 2016’nın Haziran ayı içerisinde, bu soruşturma dosyasında takipsizlik kararı verildi. Ve bizde darbeden 2 gün önce buraya gelerek bu takipsizlik kararına itiraz etmişti. Bunun kaldırılmasını soruşturmanın devam etmesini ve bütün şüphelerin aydınlatılmasını ve gerçeğin ortaya çıkartılmasını istemiştik. Buna yaptığımız itiraz henüz bir karara bağlanmadı. Bizim beklentimiz ve ümidimiz bu 13 Temmuz 2016 tarihinde ana soruşturma dosyasına yapmış olduğumu takipsizlik kararının kaldırılarak olayın bütün yönleriyle tekrar ele alınmasıdır."

Avukat Selami Ekici ise, 1. Asli Ceza Mahkemesinde bugün yapılan yargılamada, ara karardaki çeşitli hükümler sebebiyle davanın 6 Mart 2018 tarihine ertelendiğini söyledi.

MUHSİN YAZICIOĞLU KİMDİR?


Muhsin Yazıcıoğlu, 1954 yılında Sivas’ın Sarkışla ilçesi Elmalı Köyü’nde bir çiftçi ailesinin oğlu olarak doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla’da yaptı.
Yüksek öğrenimini yapmak üzere 1972’de Ankara’ya geldi. Üniversite tahsilini, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde tamamladı.
1968’de dernek çalışmalarına başladı. Şarkışla’da Genç Ülkücüler Hareketi’ne katıldı. Ankara’ya geldikten sonra ise, Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nde görev yapmaya başladı. Sırasıyla; Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yaptı. (1977-78).

1978’de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği’nin kurucu Genel Başkanı oldu. 1980 yılına kadar MHP’de Genel Başkan Müşavirliği görevinde bulundu.
12 Eylül 1980’de yapılan askeri darbenin ardından, MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası sanığı olarak cezaevine konuldu. 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl Mamak Cezaevi’nde kalan Muhsin Yazıcıoğlu, 7,5 yıl cezaevinde kaldığı bu davadan herhangi bir ceza almadı.

Cezaevinden çıktıktan sonra, mağdur olmuş ülkücülere ve onların ailelerine yardim amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve eğitim Vakfı’nın başkanlığını yaptı.

1987’de arkadaşları ile birlikte MÇP’de siyasete girdi. MÇP’de Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu.
1991 genel seçimlerinde üç partinin oluşturduğu ittifak bünyesinde, milletvekili adayı oldu. “O, inançlarınızı Meclis’e taşıyacak” sloganıyla, Sivas’tan milletvekili seçildi.
1992 yılı Temmuz ayında, “içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı için” bir grup arkadaşı ile birlikte MÇP’den ayrıldı. 29 Ocak 1993 tarihinde büyük birlik partisi kuruldu ve bu partinin Genel Başkanlığına seçildi.

24 Aralık 1995’te yapılan erken genel seçimlerde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak, yeniden meclise girdi. 28.02.1996 tarihinde ANAP’tan istifa ederek, BBP’ye döndü.

26 Nisan 1998’de yapılan 3. Büyük Kurultay’da, 8 Ekim 2000 tarihinde yapılan 4. Büyük Kurultay’da, 2 Haziran 2002 tarihinde yapılan 1. Olağanüstü Büyük Kurultay’da,20 Temmuz 2003 tarihinde yapılan 5. Olağan Büyük Kurultay’da,30 Nisan 2006 tarihinde yapılan 6. Olağan Büyük Kurultay’da ve 15 Nisan 2007 2.Olağanüstü Büyük Kurultayda tekrar BBP Genel Başkanlığına seçilmiştir.
22 Temmuz Erken Genel seçimlerinde BBP’nin seçimi protesto etmesi sebebiyle partisinden istifa ederek Sivas’tan bağımsız milletvekili adayı olup 23. dönem milletvekilliğine seçilmiştir.Daha sonra BBP’ye katılarak TBMM’de Büyük Birlik Partisi Sivas Milletvekili olarak BBP’yi Meclis’te temsil etmiştir.19 Ağustos’ta yapılmış olan BBP’nin 3.Olağanüstü Büyük kurultayında tekrar Genel Başkan olmuştur.
İHA