Eğitim - Kariyer Muhtar Kent mezun olduğu lisenin öğrencileriyle buluştu

Muhtar Kent mezun olduğu lisenin öğrencileriyle buluştu

Paylaş
Muhtar Kent mezun olduğu lisenin öğrencileriyle buluştu

47 yıl önce diploma aldığı kolejin mezuniyet törenine katılmak için ABD’den, Türkiye’ye gelen Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, öğrencilerle tecrübelerini paylaştı. Muhtar Kent, öğrencilere “Sizinle aynı imkanlara sahip olmayanları unutmayın. İnsan ilişkilerine çok değer verin” önerisinde bulundu

Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, 47 yıl önce diploma aldığı kolejin mezuniyet törenine katılmak için ABD’den, Türkiye’ye geldi. Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı Tarsus Amerikan Koleji’nin (TAC) 2017-2018 dönemi mezuniyet törenine katılan Kent, yıllar sonra TAC’da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Haberin Devamı

'HER GÜN YENİ ŞEYLER ÖĞRENMEYE BAKIN'

Muhtar Kent öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Aldığınız eğitimi sakın küçümsemeyin. Dışaroda en az sizler kadar farklı yetenekli gençler var ancak sizlerin sahip olduğu olanaklara sahip değiller. Sizlerin sahip olduğu avantajlara sahip olmayanları lütfen hiçbir vakit unutmayın. İnsan ilişkilerine çok değer verin. Burada geliştirdiğiniz ilişkileri, sıcak arkadaşlıkları hep devam ettirin. Hiçbir şey hayatta doğru bir çizgi olarak gitmeyecektir. Sizlerin de kariyeri hiçbir zaman bir çizgi olarak daimi yükselmeyecek. İnişler de çıkışlar da olacak. İnişlerde bütün tecrübelerinizi de edinin, çıkışlarda da bütün fırsatlardan yararlanmaya bakın. Her zaman söylerim, kendi çantanızı kendiniz taşıyın.

Haberin Devamı

Başarıyı en kötü şekilde kullanmak övünmektir hayatta. Her neye karşı tutkuluysanız o konuda pozitif bir iz bırakabilirsiniz. Profesyonel, iş insanı, girişimci, öğretmen, sanatçı, yazar, doktor, mühendis ya da anne ve baba olarak iz bırakabilirsiniz. Bir konuda iş kurmak ya da başarılı bir kariyere sahip olmak, tek başına bir başarı olabilir. Ama daha önemlisi başarının tekrarlanmasıdır. Onu nasıl tekrarlayacağım diye bakın. Her gün yeni bir şeyler öğrenmeye çalışın. Öğrendiğiniz müddetçe gelişiyorsunuz ve büyüyorsunuz. Geldiğiniz yeri unutursanız gideceğiniz yere doğru bir şekilde varamazsınız. Yanlış yapmaktan korkmayın ama yanlışları tekrarlamayın. Zaman dünyadaki en önemli varlık. Çünkü hiçbir zaman durmuyor. Harcamazsanız parayı durdurabilirsiniz ama sıhhat ve zaman öyle değil. Bu iki unsura çok dikkat edin, değerini bilin.