Gündem Muhtara taciz suçlaması

Muhtara taciz suçlaması

Paylaş
Muhtara taciz suçlaması

Muhtara taciz suçlaması

Konya'da Bilgisayar Öğretmeni 29 yaşındaki A.M.A., adres kayıtlarının düzeltilmesi için gittiği muhtarlıkta Mahalle Muhtarı 70 yaşındaki A.K. tarafından elle taciz edilmek istendiğini ve tepki gösterince de muhtar ve oğlu 34 yaşındaki E.K. tarafından tekme tokat dövüldüğünü iddia etti. A.M.A., yüzü kanlar içerisinde ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek tedavi edilirken, şikayetçi olduğu mahalle muhtarı ve oğlu polis tarafından gözaltına alındı.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN GİTMİŞTİ

Olay dün akşam 18.00 sıralarında Selçuklu İlçesi Nişantaşı Mahallesi'nde meydana geldi. Fatih Endüstri Meslek Lisesi'nde Bilgisayar Öğretmeni olarak görev yapan evli ve bir çocuk annesi 29 yaşındaki A.M.A., adres kayıtlarının düzeltilmesi için Nişantaşı Mahalle Muhtarlığı'na gitti. Burada Mahalle Muhtarı 70 yaşındaki A.K.'ye adres kayıtların yanlış yapıldığını ve düzeltilmediği takdirde Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyusunda bulunacağını söyledi. İddiaya göre el ve kol haraketleri ile bişey anlatır gibi davranan Mahalle Muhtarı A.K. eliyle genç kadının göğsüne dokunarak tacizde bulunmak istedi. Genç kadının ani bir refleks ile kendisi itmesi üzerine araya muhtarın 34 yaşındaki oğlu E.K. girdi. Baba oğul genç kadına tekme tokat saldırdı. Yaşanan olayın ardından yüzü kanlar içirnde kalan A.M.A. muhtarlıktan dışarıya çıkarak babasını cep telefonu ile arayıp yardım istedi. Öğretmen, olay yerine çağırılan ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kalıdırılırken, muhtar A.K. ve oğlu E.K. polis tarafından göz altına alındı.

TACİZ İDDİASI

Ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne getirilen A.M.A., burada tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edildi. 6 yıllık öğretmen hastane çıkışında gazetecilere yaşadığı olayı anlatırken tacize uğradığını ve dayak yediğini ileri sürdü. A.M.A.," Mahalle Muhtarı, usulsüz olarak adres kayıtlarımızı yanlış yapmış. Bende kendisine bu durumun düzeltilmesini aksi takdirde Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağımı söyledim. Bu sırada bana bir şey anlatır gibi davranarak eliyle göğsümü dokunarak tacizde bulunmak istedi. Bende ani bir refleksle kendisini ittim. Bu sırada yanında bulunan oğlu, sen benim babamı nasıl itersin diyerek bana yumruk vurdu. Bu sırada baba ve oğlu bana tekme tokat saldırdı. Kendimi kanlar içerisinde yerde buldum. Hemen durumu telefonla babama bildirdim. Olay yerine çağırılan ambulansla da hastaneye getirildim" dedi.

YAŞINDAN UTANSIN

Bir kız çocuğu olduğunu söyleyen Akyıldız," Böyle şeyler ne yaşa ne de işe bakıyor. Tacizci insanları en azından bu görevlerden soyutlamak gerekiyor. Herkesin karısı çocuğu işlerinden dolayı muhtarlığa gidiyor. Bu yaşta bir insan bunu yapabiliyor. Yaşından utansın diyorum. evliyim ve bir kız çocuğum var. Böyle insanlar oldukça çocuğumu nasıl dışarı çıkartacağımı düşünüyorum" diye konuştu.

Öte yandan gözaltına alınan muhtar A.K. ve oğlu E.K.'nin iddiaları kabul etmeyerek kadın öğretmenin kendilerine küfür ettiğini ve bundan dolayı da aralarında tartışma çıktığı yönünde polise ifade verdikleri öğrenildi. Polis olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

DHA



Haberin Devamı