Türkiye (Son Dakika) Muhtara tecavüzden 40 yıl istemi

Muhtara tecavüzden 40 yıl istemi

Paylaş
Muhtara tecavüzden 40 yıl istemi

Samsun'un Canik ilçesinde köy muhtarı 40 yaşındaki S.K., C.Ö.'ye silah tehdidiyle minibüste tecavüz ettiği iddiasıyla yargılandığı mahkemede, hakkında 40 yıla kadar hapis cezası istendi

İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi’nde oturan 3 çocuk annesi C.Ö., eşini kaybettikten sonra 2 yıl önce Canik İlçesi Gölalan Köyü muhtarı evli ve 1 çocuk babası olan S.K. ile tanışıp gönül ilişkisi yaşamaya başladı.

Ağustos ayında muhtar S.K., gece yarısı minibüsüyle eve giderken C.Ö. ile 19 yaşındaki kız arkadaşı H.İ.’yi sokakta gördü. İddialara göre iki kadını zorla minibüse bindirdikten sonra boş bir alana götüren muhtar, burada C.Ö. ile konuşmaya başladı.

TABANCA İLE TEHDİT ETTİ

H.İ.’nin minibüsten inip uzaklaşması üzerine de muhtar ruhsatlı tabancasıyla tehdit ettiği C.Ö.’ye tecavüz etti. Ardından da genç kadın ile arkadaşını evlerine bırakıp gitti. C.Ö.’nün şikayeti üzerine gözaltına alınan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen S.K, yaklaşık 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra, yöneltilen suç vasfının değişme olasılığı dikkate alınarak tahliye edildi.

S.K. hakkında 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde cinsel istismar ve hürriyetten yoksun bırakma suçlarından dava açıldı. Duruşmada suçlamaları kabul etmeyen muhtar S.K., genç kadın ile 2 yıldır gönül ilişkisi olduğunu söyledi.

"ARKA KOLTUKTA İLİŞKİYE GİRDİK"

C.Ö ile kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini iddia eden S.K., "Kimseyi zorla minibüse bindirmedim. Gece geç saatte onları görünce biraz kızdım sadece. H.İ. dışarda beklerken biz onunla konuşuyorduk. Sonra onun da rızasıyla arka koltukta ilişkiye girdik. Benden 5 altın bilezik, köyde tarla ve minibüsün ruhsatını onun üzerine yapmamı istedi. Ben de kabul etmeyince bu iftirayı attı" diye konuştu.

Duruşmaya katılan C.Ö ise, daha önceki ifadesini değiştirerek muhtardan hiçbir şey istemediğini söyledi. Arkadaşıyla birlikte minibüse kendi rızalarıyla bindiklerini belirten genç kadın, "H.İ dışarda beklerken kendi rızamla onunla ilişkiye girdim. Sadece bana iki tokat atmıştı. Bu yüzden ona kızarak şikayetçi oldum" diye konuşarak şikayetçi olmadığını dile getirdi.

H.İ. de daha önceki ifadelerini değiştirerek sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi. Cumhuriyet savcısı ise, iki kadının olayın soruşturma aşamasındaki samimi ifadeleri dikkate alarak sanığın, C.Ö. ile H.İ’yi silahla tehdit ederek kaçırdığını; zorla hürriyetlerinden yoksun bıraktığını, daha sonra da silah zoruyla C.Ö. ile cinsel ilişkiye girdiğini belirtti.

Savcı, muhtar S.K.’nın cinsel istismar ve hürriyetten yoksun bırakma suçlarından toplam 40 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Mahkeme, sanığa ve avukatına son savunmalarını hazırlamaları için süre verip duruşmayı erteledi.

İSMAİL AKDUMAN/DHA

Haberin Devamı