Magazin Muhteşem Demirağ'ın malları paylaşıldı

Muhteşem Demirağ'ın malları paylaşıldı

Paylaş
Muhteşem Demirağ'ın malları paylaşıldı

Muğla'nun Bodrum İlçesi'ne bağlı Yalıkavak Beldesi'nde 2004 yılının mart ayında, yaşadığı villada intihar eden sinema sanatçısı Muhteşem Demirağ'ın mirası, mahkeme kararıyla 18 yıl birlikte yaşadığı Amerikalı modacı Rose Mary Muhteşem Taramontano ile kız kardeşi ses sanatçısı Melike Demirağ arasında yarı yarıya paylaştırıldı

Melike Demirağ, ağabeyi Muhteşem Demirağ’ın ölümünden bir süre sonra avukatı Rüstem Gökşen’le Yalıkavak’a gelerek, ona ait kartal marka otomobili ve bazı ev eşyalarını aldı. iki dönümlük arazi içindeki villayı satmak için de harekete geçti. Durumu öğrenen Rose Mary Muhteşem Taramontano da Bodrum 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde miras davası açtı. Taramontano, Muhteşem Demirağ’ın kendisine verdiği 100 bin liralık senetle, villanın yüzde 33’ünün kendisine ait olduğu gösteren belgeyi de mahkemeye sundu. Yaklaşık 8 yıl süren dava sonuçlandı. Mahkeme, Muhteşem Demirağ’a ait tüm taşınır ve taşınmaz malların satışından elde edilecek gelirin, Taramontano’yla Melike Demirağ arasında yarı yarıya paylaştırılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Taramontano karardan sonra yaptığı açıklamada, "18 yıl Muhteşem’le yaşadık. Muhteşem’in mirasını bana sormadan kendi üzerlerine geçirmeye çalışmaları üzerine dava açtım. Mahkeme soyadını aldığım Muhteşem’in mallarının satışından elde edilecek gelirin yarısının bana verilmesini kararlaştırdı" dedi.

Öte yandan ses sanatçısı Melike Demirağ’ın kararı temyiz edeceği öne sürüldü.

DHA