A. Yavuz Kocaömer Muhteşem geceye düşen gölge
HABERİ PAYLAŞ

Muhteşem geceye düşen gölge

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta İstanbul- Zincirlikuyu'daki Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde, 63'üncüsü düzenlenen ‘Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri' gecesi yapıldı. Geceyi televizyondan ve yazılı basından izlemişsinizdir. Bugüne kadar birçok defa katıldığım gecelerin en mükemmeliydi.

Hiçbir masraftan kaçınılmamasının yanı sıra, gelen davetliler de spor dünyasının en önemli isimleriydi. Tek eksiğimiz, hava muhalefeti dolayısıyla Hakkari'den gelemeyen Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’tı. Emeği geçen herkese bir kez de buradan teşekkür edelim.

Ödül töreninde...

Gecenin tek olumsuz yanı, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Uztürk’ün, ‘Yılın Paralimpik Takımı’ seçilen Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımımız ile sahneye çıkıp bir de ödül almasıydı.

Herhangi bir kulüp takımı bir ödül alırsa, oranın başkanı çıkar. Nitekim Beşiktaş futbol takımıyla Başkan Fikret Orman da sahneye çıktı. Ama "Birkaç söz söyler misiniz?" şeklindeki soruya "Hayır, teşekkür ederim" diye yanıt verdi.

Milli Takım'dan rol çalmak

Arif Uztürk ise mikrofonu aldı eline. Federasyondan bahsetti, "Ödülü tüm Paralimpik Ailesi adına alıyorum’’ dedi. Haydaaa! Bay Uztürk, siz bu yarışmada aday değildiniz.

O ödüle Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımımız, Milliyet okurlarının oylarıyla layık görüldü. Sizin ne işiniz vardı orada? O ödülü Milli Takımımızın antrenörü, takımın kaptanı alacaktı.

Ayrıca, sizin bu ülkede paralimpik adına bir ödülü alma yetkiniz de yok. Ama siz hiç hakkınız olmayan bir ödülü, Milli Takımımızdan rol çalarak, sıkılmadan aldınız. İşte bu tip spor adamları Türkiye sporundan uzaklaşmadığı sürece verilen emeklerin bir kısmı hep boşa gidiyor. Ne diyelim Allah ıslah etsin.

Hüseyin Aksu www.hurriyet.com.tr'de

Hüseyin Kardeşimiz, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun. Daha sonra, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Halkla İlişkiler ve Tanıtım konusunda lisans çalışmaları yapmış, tekerlekli sandalyede yaşayan içimizden biri.

Kendisi hem Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı’nda (TESYEV) çalıştı, hem de şu anda Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin (TMPK) yönetim kurulu üyesi.

Engelli sporunun gelişmesi için yazacak

Geçtiğimiz günlerde hurriyet.com.tr' nin spor bölümünde engelli sporları ile ilgili yazılarına başladı. Yazıları sık sık yenilenecek. Engelli sporunun özellikle aksayan taraflarını ve gelişmesini kaleme alacağına inandığımız bu kardeşimizi muhakkak okuyun.

Ayrıca kendisine bu olanağı sağlayan Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Mehmet Aslan kardeşimize de buradan bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.

‘İş arıyorum’

Yüzde 40 ortopedik engelliyim. Evliyim, 3 çocuğum var. Hem engelli olduğum için hem de hayatın karşıma çıkardığı engellerden dolayı zor şartlar altında yaşam mücadelesi vermekteyim.

Damı akan kiralık bir evde ailemle yaşıyoruz. Hayırlı insanların yardımıyla yaşamımızı sürdürüyoruz. Bir televizyonumdan başka hiçbir eşyam yok.

Çocuklarıma karşı babalık görevini yapamıyorum. Onların istediği elbiseyi, yiyeceği alamıyorum. İşsizim ve iş aramaktayım. Siz büyüklerimden ve, hayırseverlerden iş istiyorum. Yardım edecek olanlardan Allah razı olsun.

Sedat Karadağ Tel: 0542 535 47 55

KADER MAHKUMLARINA DUYURU

Türkiye’nin tüm illerindeki sevgili kader mahkumu okuyucularımdan uzun zamandır mektuplar alıyorum. Bunların bir kısmını yayınladık. Ancak gazetemizin ‘Çengelli Pano’ köşesi engelliler için hazırlanmıştır.

Bu köşede engelli vatandaşlarımızdan gelen ve onların sorunlarını içeren mektupları yayınlayabiliyoruz. Bugünden itibaren köşemizde sizlerden gelen sadece kitap ve mektup arkadaşı isteklerinize yerimiz izin verdiği kadar yer vereceğiz.

Kader mahkumu arkadaşlarımızın bu konuda bizi anlayışla karşılayacağını ümit eder, saygı ve sevgilerimizi sunarız.

‘Hayırseverlerden yardım bekliyorum’

Kalp, tansiyon ve şeker hastasıyım. Benim maaşım yok, kimsem yok ve evde kullanmaya hiçbir eşyam yok. Çok zor durumdayım. Allah rızası için hayırseverlerin bana yardım yapmalarını rica ediyorum.

Çetin Osmankocaoğlu Tel: 0545 876 33 51

‘Kitap okumayı seviyorum’

29 yaşındayım. 2 senedir cezaevindeyim. Dertleşecek arkadaş arıyorum. Kitap okumayı seven arkadaşlardan roman türü kitaplar göndermelerini istiyorum.

Yaşar Aksu 4 no’lu T Tipi Kapalı Ceza Evi A- 23 Koğuşu Şakran / İzmir

Duyuru
Bu köşe ile ilgili yorumlarınızı www.tesyev.org sitesinden ‘Yazarlarımız’ bölümüne tıklayarak yapabilirsiniz.


Sıradaki haber yükleniyor...
holder