Sağlık Muhteşem ikilileri birlikte tüketin

Muhteşem ikilileri birlikte tüketin

Paylaş
Muhteşem ikilileri birlikte tüketin

Yiyecek aleminin muhteşem ikilileri belirlendi. İşte birlikte tüketildiğinde etkileri artan lezzetler

Ispanak-pancar: Ispanakta bulunan demir, pancar ve biber gibi yiyeceklerdeki C vitaminiyle birleştiğinde bağırsaklarda daha iyi emiliyor.

Domates-zeytinyağı: Domateste bulunan ve kalp-damar hastalıklarıyla bazı kanser türlerine yakalanma riskini azaltan ‘likopen’ maddesi, yağda çözülüyor.

Biftek-havuç: Havuçtaki A vitamini, bir protein eşliğinde daha iyi emiliyor.

Yeşil çay-limon: Yeşil çay limonla içildiğinde içindeki antioksidanların etkisi 13 kat artıyor.

Sarımsak-balık: Kolesterolü düşüren balık yağı ile kalbi koruyan sarımsak bir araya gelince enfeksiyon giderici etki gösteriyor.

Kırmızı et-biberiye: Ette bulunan ve yaşlanma etkilerine yol açan serbest radikaller, biberiyedeki asitlerle birleşince etkisiz hale geliyor. İki besinin yararı vücutta kalıyor.

Portakal suyu-yulaf ezmesi: Her ikisi de kalp krizini ve damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olurken, bir araya geldiklerinde bu etkileri iki katına çıkıyor.

Elma-kırmızı şarap: Antioksidan özelliği sayesinde kansere karşı koruyucu olan ‘flavonoid’ maddesi içeren elma, kırmızı şarapla tüketildiğinde kanın pıhtılaşmasını önlüyor, kalp ve damar sistemini koruyor.

Yabanmersini-üzüm: Her ikisi de antioksidan deposu olan bu meyveler birlikte yenildiğinde bu özellikleri daha da güçleniyor

2

Haberin Devamı