Magazin Muhteşem kadın 15 yıldır aşksız

Muhteşem kadın 15 yıldır aşksız

Paylaş
Muhteşem kadın 15 yıldır aşksız

Yeşilçam'ın ünlü oyuncularından biri olan, Yılmaz Güney'in eski eşi olarak kazındığı hafızalardan silinmeyen ve oynadığı rollerle televizyon dizilerinde şöhretini tazeleyen Nebahat Çehre, ikinci baharını yaşıyor

Yıllar geçtikçe güzelliği daha çok övgü alan Çehre, merak edilen özel hayatıyla ilgili açıklamalarıyla da dikkat çekti: “İlginçtir 35’lik gençler beni beğeniyor. Ama ben o defterleri çoktan kapattım. 15 yıldır kimseyle çıkmıyorum. Macera yaşamak istemiyorum, evlilik istemiyorum.”

Haberin Devamı

GÜZELLİK KRALİÇESİ

Nebahat Çehre’nin sanat hayatı 1961 yılında Samsun’da başladı. Nebahat Çehre üç çocuklu mütevazı bir ailenin kızıydı. Henüz 15 yaşındayken katıldığı güzellik yarışmasında birinci olduktan sonra kısa sürede adını sinema çevresinde duyurdu.

1961’de ilk filmi “Yaban Gülüm”de oynadı. Yılmaz Güney ile 1964’te tanıştı ve Kamalı Zeybek filminde rol aldı. Sinemaya, oyunculuğa ve hayata bakışında büyük katkıları olduğunu söylediği Yılmaz Güney ile 1967’de evlendi.

Fırtınalı evlilik çok uzun sürmedi. Ayrılık sonrası kendini sinemaya verdi ve iki yılda tam 36 film çevirdi. 70’li yılların ortasından sonra sinemada seks furyası nedeniyle sahnelere transfer olup bir dönem şarkıcılık yaptı. 80’li yılların başında söylediği Sezen Aksu’nun ‘Büklüm Büklüm’ şarkısının tanınmasında büyük katkısı oldu. İkinci evliliğini yaptığı Yavuz Demir’le sekiz yıl evli kaldı.

Haberin Devamı

DOĞUM TARİHİ: 15 Mart 1945
DOĞUM YERİ: Samsun
EĞİTİMİ: Lise mezunu.
ROL ALDIĞI FİLMLER: Yaban Gülü, Memnu Meyva, Acı Hayat, Avanta Kemal, Kırık Hayatlar, Eşrefpaşalı, At Avrat Silah, Çirkin Kral Affetmez, Yılan Soyu, Bir Çirkin Adam...

Habertürk