Rauf Tamer Muhteşem
HABERİ PAYLAŞ

Muhteşem

Haberin Devamı

Dün Mehmet Barlas yazıyordu. Bütün muzipliğiyle diyordu ki:
- Hürrem yaşayıp bu günleri görseydi ve Kanuni'nin haremdeki arayışlarına kendisinden daha çok Başbakan'ın sinirlendiğini öğrenseydi, kimbilir ne kadar mutlu olurdu. Elbette olurdu. Sümbül Ağa'dan tutun, Nigar Hatun'a, Hatice Sultan'dan tutun Matrakçı'ya kadar, her biri o kadar güzel oynuyor ki, Başbakan bile sahi zannediyor.

*
[[HAFTAYA]]

İlber Ortaylı Topkapı Sarayı çekimlerinde Halit Ergenç'i görünce, Kanuni'yi görmüş gibi heyecanlandığını söylüyor. Ben ondan önce söyledim. Halit Ergenç aynı heyecanı bana da veriyor. Belki herkese veriyor. Belki aynı heyecanı Başbakan'a da vermiş olabilir ki, seferleri ve zaferleri filmin bir eksiği olarak görüyor Başbakan...
Belli ki tatmin olmuyor. Ama bu bile gösteriyor ki bütün oyuncular muhteşem oynuyor... (Hay Allah, şimdi Barbaros Hayrettin de nereden çıktı? Aklım onda kaldı.)

*

Zaten olanlar bana oldu. Çarşamba gecelerini iple çekiyordum. İzlediğim tek dizi Muhteşem Yüzyıl'dı. O da gitti Başbakan'ın hışmına uğradı. Belki bulunur bir çaresi. Senaryonun ileri bölümleri, umarım ustaca bir kalem darbesiyle ihtişam'dan ne anlıyorsanız ona dönüşür.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder